De oud-voorzitters van MHC Wijchen met derde van links huidig voorzitter Harmen Schipper
De oud-voorzitters van MHC Wijchen met derde van links huidig voorzitter Harmen Schipper

MHC opende fotowand tijdens 50-jarig bestaan

Verenigingen

Afgelopen weekend werd op de hockeyclub het lustrumjaar groots gevierd met een jeugddisco, Ronnie Ruysdael en op zondag de opening van de foto expositie. Voor de expositie was al eerder een oproep gedaan in dit weekblad en dat heeft gewerkt. Er werden meer dan driehonderd foto’s verzameld, waaronder veel zwart-wit foto’s. De foto’s zijn nu te bewonderen op een fotowand van 6m2 in het clubhuis van MHC Wijchen. 

Bij de opening waren ook veel oud-leden aanwezig die in de zeventiger jaren betrokken waren bij de club. Angelique van Hemert en Vivienne Rutten zijn ook in de jaren 70 lid geworden en kwamen met het idee van een foto expositie. “We hockeyen al heel lang (en nog steeds) samen en voor ons was het verzamelen van foto’s en oude verhalen ontzettend leuk om te doen. Vroeger stond er een houten keet met kleedkamers want dat was verplicht. Nu staat er een clubhuis met zes kleedkamers maar die worden amper gebruikt omdat echte hockeyers direct na de wedstrijd het clubhuis in duiken. Wij zijn een hechte club voor iedereen waar naast hockey ook veel wordt georganiseerd. De familiehockeydag en hockeyfeestjes werden vroeger ook al door vrijwilligers georganiseerd en dat doen we nog steeds.”

Tijdens de opening van de expositie werden ook vier aanwezige gehuldigd voor hun inzet bij MHC Wijchen. Ruth Steenbeek werd benoemd tot lid van verdienste en Maarten Laurant, Baltien Libourel en Paul Warmerdam ontvingen van de voorzitter Harmen Schipper de clubspeld voor hun jarenlange inzet voor de hockeyclub.