Afbeelding

Ruim tweehonderd bezoekers voor de Banenmarkt Wijchen

Zakelijk

Woensdag 24 april organiseerden HetWerkt!Wijchen, gemeente Wijchen en WerkBedrijf Rijk van Nijmegen een banenmarkt voor iedereen uit de regio die geïnteresseerd is in een (andere) baan. Ruim 250 bezoekers kwamen in ’t Mozaïek in contact met Wijchense werkgevers.

Elly Hendriks (HetWerkt!Wijchen) en Anouska van der Heijden (WerkBedrijf Rijk van Nijmegen) vertellen namens de organisatie: “Net als voorgaande jaren zien we dat de Banenmarkt werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier bij elkaar brengt. Mensen komen makkelijk in contact met verschillende werkgevers en kunnen zich breed oriënteren op het werkaanbod in Wijchen. Daar is echt behoefte aan, dat hoorden we ook vandaag weer terug.”

Mensen konden niet alleen in gesprek met werkgevers maar konden ook terecht voor alle vragen over werk, uitkering en (om)scholing. Ze konden hun cv en LinkedIn-profiel laten checken en een professionele profielfoto laten maken. Daarnaast was er een kleding- en kleurencoach aanwezig die tips gaf voor een goede eerste indruk. De organisatie blikt tevreden terug op de banenmarkt. “De opkomst was goed en de eerste reacties zijn positief.”