De posters met het centrale nummer worden door heel Wijchen verspreid
De posters met het centrale nummer worden door heel Wijchen verspreid

Wijchen verenigt zich tegen geldzorgen

Algemeen

Wie geldzorgen heeft staat er niet alleen voor. In Wijchen zijn er tal van organisaties die je kunnen helpen als je in financieel zwaar weer terechtkomt. Afgelopen donderdag 25 april kwamen deze organisaties en stichtingen bij elkaar om nader kennis te maken en plannen te maken om beter samen te werken. 

Misschien wel de belangrijkste opdracht die de instanties meekregen was het promoten van de Geldzorglijn (088 432 71 00). Via dit nummer kom je in contact met mensen die jouw situatie begrijpen en advies en informatie kunnen geven over inkomensregelingen en hulp bij schulden. Daarnaast kunnen zij je in contact brengen met andere stichtingen die hulp bieden bij geldzorgen.

Afgelopen donderdag was er ruim gelegenheid voor alle organisaties om met elkaar te brainstormen over hoe zij mensen met geldzorgen effectiever kunnen helpen. Onder andere MeerVoormekaar, Bibliotheek Wijchen, Talis, Schuldhulpmaatje Wijchen en de Kledingbank waren aanwezig. Vanuit de gemeente werd een presentatie gegeven met een toelichting op het huidige armoedebeleid. Daarnaast kwamen enkele praktijkvoorbeelden langs, gespeeld door een acteur, zodat inzichtelijk werd waar mensen met geldzorgen zoal tegenaan lopen.

Aan het einde van de bijeenkomst werd iedereen nogmaals aangemoedigd om het centrale telefoonnummer te verspreiden. Op een kaartje konden alle aanwezigen schrijven wat zij gingen ondernemen om de Geldzorglijn onder de aandacht te brengen. Want hoe eerder er aan de bel getrokken wordt, hoe meer (geld)zorgen dat scheelt.

Heeft u zorgen over uw financiën? Bel 088 432 71 00. Het nummer is iedere werkdag bereikbaar, op maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag tot 12.30 uur.