Afbeelding
Foto: Dick Vogelzang

Levendige Koningsdag in centrum

Cultuur

Het centrum van Wijchen bruiste afgelopen zaterdag van energie en kleur. Ondanks een regenachtige start, die bij tijd en wijle werd opgehelderd door de zon, werd Koningsdag goed gevierd in ons dorp. 

Rond het middaguur stroomden de straten van het dorp vol, waarbij bezoekers zich konden vergapen aan een overvloed aan snuisterijen, allemaal verzameld door de inspanningen van vele kinderen en hun ouders die ongetwijfeld hun zolders hadden leeggeruimd.

De markt bood niet alleen koopjes maar ook vermaak met de optredens van Impulse. De lokale dansvereniging haalde op creatieve wijze geld op om hun reis voor het Europees Kampioenschap naar Duitsland te bekostigen. De aanhoudende wisselvalligheid weerhield ook de Wijchenaar niet op naar het dorp te komen. De terrassen vulden zich gestaag, waarbij de lokale horeca geheel in stijl de bezoekers te hulp schoot. 

Al met al kan de lokale carnavalsvereniging De Blauwkoppen terugkijken op een geslaagde kleedjesmarkt. Zowel op de markt als in de Burchtstraat en Touwslagersbaan was het gezellig druk. En alsof dat nog niet genoeg was, brak ook de zon soms nog even door en kon er genoten worden van een ijsje.

Bekijk alle foto’s hier.

Afbeelding
Afbeelding