V.l.n.r.: Mark Jan Molenaar, Marieke Lepoutre en Tom Middelhuis
V.l.n.r.: Mark Jan Molenaar, Marieke Lepoutre en Tom Middelhuis

Wijchense Triathlon weer officiële wedstrijd

Sport

Of je nu wedstrijdatleet, beginner of recreant bent of gewoon een keer kennis wil maken met multisport, de Wijchense Triathlon is er voor iedereen. Op 30 juni gaat de vierde editie van start. Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden biedt de organisatie sinds dit jaar ook clinics aan. 

Door Lars Regeer

Dit jaar is het al weer de vierde keer dat de Wijchense triathlon wordt georganiseerd. Met een parcours dat zich centreert rondom Hoogeerd heeft de organisatie een plek gevonden die zowel voor toeschouwers als deelnemers ideaal is. Of zoals organisator Tom Middelhuis het omschrijft: “een mooie blauwdruk waarin zaken als veiligheid en gezelligheid zijn gewaarborgd.”

Vanwege de mooie ligging en uitstekende organisatie mag de Wijchense Triathlon net als vorig jaar weer atleten van een officiële teamcompetitie van de Nederlandse Triathlon Bond verwelkomen. Ditmaal de sporters van een niveau hoger, de derde divisie. “Qua organisatie vergt dit wat meer maar dat hebben we ervoor over”, vertelt Mark-Jan Molenaar. “Daarnaast zijn we bezig om weer een Nederlandse topper naar Wijchen te halen. Eerder stond Stefan van Thiel hier aan de start. Zoiets geeft het evenement net iets extra’s.”

Tekst gaat verder onder de foto. 


Vorig jaar was het pittig warm voor de triatleten 

Toch is vooral de kracht van de Wijchense multisportwedstrijd dat iedereen aan het evenement mee kan doen. Zo verschijnt deze editie ook een para-atleet met een visuele beperking aan de start van de teamcompetitie. Voor beginners die nog een zetje in de rug kunnen gebruiken, worden clinics georganiseerd. Middelhuis: “Voor het eerst meedoen aan een triathlon kan best spannend zijn. Welke positie neem je bijvoorbeeld in bij het zwemmen? En hoe werkt het met wisselen? Dit soort vragen krijgen we vaak. Op onze site proberen we onze deelnemers met tips en tricks zo goed mogelijk voor te bereiden op hun eerste triathlon maar nog beter is om het in de praktijk te laten zien. Die behoefte is er ook vanuit deelnemers, vooral jongeren weerhielden zich van deelname door gebrek aan ervaring. Door middel van koppeltraining (zwemmen en lopen) willen we alle twijfelaars over de streep trekken.”

Wie interesse heeft in het volgen van een clinic kan een bericht sturen naar de organisatie via het mailadres secretariaat@triathlonwijchen.nl. De clinics zijn alleen voor deelnemers van de triathlon en worden gratis aangeboden. Na aanmelding ontvang je van de organisatie een mail met daarin alle details.

Wie mee wil doen aan de triathlon kan zich inschrijven voor drie verschillende afstanden: een kwart, achtste of zestiende triathlon. Voor atleten die het ene onderdeel beter beheersen dan het andere, kan er ook in duo’s of trio’s deelgenomen worden. Inschrijven kan via www.triathlonwijchen.nl