Eén van de Knuimannen in actie
Eén van de Knuimannen in actie Foto: Natasja Bsirski

Rondje langs de velden: ONI wint dik, hockeydames door in beker

Sport

In het weekend na Pasen werd er weer volop gesport op de Wijchense velden. De dames van MHC en Alverna kunnen terugkijken op mooie resultaten. Voor Flyers-aanvoerder Rick Claessen was afgelopen weekend extra bijzonder, na 26 jaar handballen was dit zijn laatste wedstrijd.

Koppositie voor ONI dankzij dikke overwinning
Koploper Volendam werd afgelopen weekend met 11-2 verslagen waardoor tafeltennis ONI de nieuwe nummer 1 is. Door zeges van Patrick Nieuwendijk, Arjen van Os, Bob Koch en Martijn Laurensen was de overwinning een feit. Zaterdag 20 april is de laatste thuiswedstrijd om het kampioenschap én promotie binnen te slepen.

The Flyers winnen van Achilles ‘95
Afgelopen zaterdag kwamen de heren van Achilles ‘95 uit Veldhoven op bezoek bij handbalvereniging The Flyers. De heren van The Flyers vertrokken goed uit de startblokken en kwamen in de gehele wedstrijd geen moment in gevaar. Voor aanvoerder Rick Claessen was het een wedstrijd met een extra lading. Waar hij als 5-jarige begon bij The Flyers, maakte hij een korte tussenstap naar Olympia’89 in Oss, om nu af te sluiten bij zijn ‘thuis’ The Flyers. Na 26 jaar handballen was dit voor hem zijn laatste wedstrijd. Hij gaat nu meer tijd doorbrengen met zijn kinderen. Eindstand The Flyers - Achilles’95: 34-21.

Hockeydames naar kwartfinale
Afgelopen vrijdag speelde Wijchen voor de beker thuis tegen Geel-Zwart D1. Hoewel de bezoekers uit Veghel de beste kansen kregen, was het Wijchen dat via Annefleur Engel de score opende. Vanaf de afslag hockeyden de bezoekers naar voren en wisten ze direct de gelijkmaker te noteren. In de tweede helft wist Wijchen beter het spel te bepalen en de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Ook het tweede Wijchense doelpunt kwam op naam van Annefleur Engel, die bij de tweede paal een bal van aanvoerder Anne Jansen binnen tikte. Niet veel later bouwde Femke Sewalt de voorsprong verder uit. In het laatste kwart haalde Geel-Zwart de keepster eruit om nog iets te forceren. Wijchen hield echter goed stand. Pas in de laatste minuut wist Geel-Zwart te scoren, maar echt spannend werd het niet meer. Met de winst is Wijchen doorgedrongen tot de kwartfinales van de beker. Deze worden gespeeld op vrijdag 19 april.

Kloetinge ditmaal te sterk voor AWC
In de natte thuiswedstrijd begin november was AWC met 2-0 nog te sterk voor Kloetinge maar in het warme Zeeland was het afgelopen zaterdagmiddag een heel ander verhaal. Al binnen een minuut moest Tijn van de Groes redding brengen op een snelle uitval van Kloetinge. In de 9e minuut was het wel raak: Ruben Jager kopte makkelijk binnen bij de tweede paal. Sporadisch kreeg AWC ook enkele kansen voor Boy Visser en Daan Pauwels. Het was echter door het goede keeperswerk van Tijn van de Groes dat Kloetinge, door weer Ruben Jager, pas in de 75e minuut de 2-0 binnen kopte. Met invallers Ries en Larry Bashir probeerde AWC de aansluitingstreffer te maken maar slaagde daar niet in. Invaller Klaas van Hecke bracht Kloetinge in de 83e minuut zelfs op 3-0.

Alvernamannen verliezen, dames blijven op kampioenskoers
Ook in Balgoy wist Alverna zo1 geen punten te halen, met een gehavende ploeg met twee JO16 spelers in de gelederen kon het geen vuist maken tegen het betere Diosa. Door een aantal persoonlijke fouten ging de ploeg met 2-0 achterstand de rust in. Nauwelijks de kleedkamer uit maakte Balgoy 3-0 en als een kwartier later dan ook de 4-0 volgt, besluit Diosa uit sportiviteit de wedstrijd op een zomeravondtempo uit te spelen. De dames daarentegen konden wel trots zijn op hun prestatie afgelopen weekend. In een ongelijke strijd tegen hekkensluiter Lemelerveld wisten zij de uitploeg met 10-0 weer naar huis te sturen. Naar eigen zeggen en aan het legio kansen te zien is deze overwinningsscore zelfs nog laag uitgevallen.

Knuiman broers halen top 10 bij Dutch Masters
Tijdens de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek afgelopen weekend heeft Jeremy Knuiman in de MX1 klasse een 7e plaats behaald. Broer Damien werd in de MX2 klasse 10e. Met deze prestaties hebben beide broers een top 10 plaats in het Dutch Masters klassement weten te bemachtigen. Zij richten zich nu op de Dutch Nationals volgend weekend in Lochem.