Afbeelding

Rondje langs de velden: kaartenregen bij Alverna, Viersprong schoolvoetbalkampioen

Sport

De sportredactie wordt door onze “correspondenten” bij de clubs altijd goed op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen op de sportvelden. Ditmaal in de categorie Sportom: kaartenregen bij Alverna, dansers Impulse boeken mooie NK-resultaten en de hockeydames die - in tegenstelling tot onze buren in Nijmegen - nog wel kunnen dromen van de bekerwinst. 

Groep 8 Viersprong wint schoolvoetbaltoernooi
De mannen van groep 8 van de Viersprong hebben afgelopen weekend de Wijchense poule van het schoolvoetbaltoernooi gewonnen. Onder leiding van coach Kevin wisten zij de overwinning binnen te slepen en gaan daarmee door naar de regionale wedstrijden.

Hockeydames door naar halve finale Silvercup
Vrijdag ontvingen de Wijchense hockeysters de Reigers uit Hoofddorp thuis voor de kwartfinale van de Silvercup. Voor de rust kwamen de Wijchenaren nog op 2-0 achterstand te staan maar door de druk flink op te voeren wisten zij zich te herpakken. Het zou er uiteindelijk alsnog om spannen want de gelijkmaker op naam van Femke Sewalt viel pas enkele minuten voor het eindsignaal. In de laatste spelmomenten wordt dan ook alles op alles gezet en met nog 30 seconden te spelen is het Annefleur Engel die het winnende doelpunt maakt.

Forse overwinning schakers Het Kasteel in slotronde
Het eerste KNSB-team van Het Kasteel heeft de competitie afgesloten met een forse 7-1 overwinning op de schakers van De Juiste Zet. In het Zuid-Limburgse Noorbeek moest alleen teamcaptain Henk Massink zijn Koning omleggen. Alle overige spelers behaalden de volle buit. Daarmee eindigde het vlaggenschip van de Wijchense schaakvereniging in de middenmoot, met een score van 10 punten uit 9 wedstrijden.

Kaartenregen bij Alverna
Het regende afgelopen weekend gele kaarten in Horssen bij de wedstrijd VV Alverna tegen AAC Olympia. De man in het zwart deelde er maar liefst 15 uit in totaal, redelijk verdeeld over beide teams, wat het beloop van de wedstrijd niet ten goede kwam, de speeltijd liep in de tweede helft hierdoor met een ruim kwartier uit. Alvernees Niels van Tintelen kreeg zelfs een tweede maal geel maar deze werd na afloop geseponeerd. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Impulse scoort tijdens NK Hiphop
De jongens en meiden van dansstudio Impulse hebben afgelopen weekend bij het NK Hiphop in Eemnes hun beste beentje voor gezet en meerdere EK en WK kwalificaties binnengesleept. Out of Control werd vierde bij de groepen onder de 16 en het duo van Ise Florussen en Elize Peters wist zelfs een tweede plaats te bemachtigen. Het team over 18, Variety wist geen podiumplaats te bemachtigen maar kwalificeerde zich al eerder voor beide kampioenschappen. Vanwege geldgebrek zit een WK deelname er niet in maar de dansstudio hoopt tijdens de markt op Koningsdag genoeg geld in te zamelen om de reis naar het EK in Kalkar, Duitsland te bekostigen.

Mooie overwinning voor AWC
AWC heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan. Tegen UNA wist het een 2-1 overwinning te boeken. Na een klein halfuur kwam AWC met een man meer op het veld te staan nadat Jelle Blom AWC-speler Vinay op onreglementaire wijze tegen het gras had gewerkt. De scheids twijfelde niet en gaf direct rood. Hierna was het de thuisploeg dat de klok sloeg. Via een puike kopbal van Youri Hubers en een rebound van Daan de Bruijn kwamen de groen-witten op een 2-0 voorsprong. Na een ongelukkig eigen doelpunt (2-1) leek het nog spannend te worden maar AWC hield stand. Al met al een prima overwinning voor AWC dat de komende tijd zal moeten vechten om degradatie te voorkomen.