Sandra, Marc en Mari
Sandra, Marc en Mari

Woezik op Stelten door weer en wind

Cultuur

De jaarlijkse braderie tevens rommelmarkt Woezik op Stelten vond afgelopen zondag zoals gebruikelijk plaats op de Woeziksestraat en Holenbergseweg en een deel van de daar tussendoor liggende straten van de wijk Veenhof.

Door Henk Hutting

Er was een ruim aanbod aan allerlei artikelen. Veel particulieren brachten hun zolderspullen aan de man, speelgoed was ook volop te koop en daar tussendoor kramen met etenswaar. Wel viel op dat de belangstelling wat minder was dan andere jaren, mogelijk door het nogal koude weer en mogelijk ook door de bekerwedstrijd Feijenoord – NEC.

Medeorganisatoren Sandra Kosterman, Mari Oliemeulen (Ollie voor insiders) en Marc Romviel vertellen dat zij met 5 stellen de markt organiseren, nu voor de 12e keer. “Kan ook meer of minder zijn”, vertellen ze lachend. Er waren 110 kramen aanwezig, 6 verkooppunten met etenswaren en 3 attracties, zoals draaimolen en opblaasbare glijbaan.

Eind december, begin januari beginnen ze oproepen te plaatsen voor hun evenement, waarna de aanmeldingen binnen komen. Er wordt daarbij rekening gehouden met voorkeur voor een plaats van de deelnemers. Dit jaar was het wat lastiger te organiseren vertelden ze. Dat komt door de strengere regelgeving voor evenementen vanuit de overheid. Ze verklaarden zich tevreden met de medewerking vanuit de gemeente, waardoor toch alles in orde is gekomen.