De dames van MHC konden juichen na afloop

SportOm: Flyers pakken puntje tegen kampioen, hockeydames winnen van Union

Sport

Diverse teams uit de gemeente Wijchen kwamen het afgelopen weekend in actie. In de wedstrijdverslagen hieronder lees je hoe zij het er vanaf brachten.

Hockeydames winnen van Union
Na hun overwinning van vorige week mochten de hockeydames op zondag in Malden aantreden tegen Union. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op met kansen aan beide kanten maar het was Union die de eerste kans wist te verzilveren in het tweede kwart. Na de rust gingen de dames uit Wijchen dan ook op jacht naar de gelijkmaker en met succes: een strafcorner leidde tot een strafbal die vervolgens werd gescoord door Femke Sewalt. In het vierde kwart wist Wijchen vervolgens uit te lopen naar 2-3.

Wijchense schakers veilig, tweede team promoveert
De schakers van Het Kasteel hebben zich definitief in veiligheid gespeeld in de landelijke vierde klasse. In het eigen clublokaal wijkcentrum Wijchen Zuid werd Zuid-Limburg verslagen met een overtuigende score van 6,5- 1,5. Er waren overwinningen voor Henk Massink, Willem van Berkel, Stan Heijmans, Bram Rutten, Jorik Quint en Kaz Haans. Het tweede team van Het Kasteel wist in de landelijke zesde klasse een titel te behalen en promoveert daarmee naar de vijfde klasse.

Flyers pakken puntje tegen kampioen Venlo
De handballers van The Flyers waren afgelopen weekend naar Limburg getogen om het tegen regerend kampioen Handbal Venlo op te nemen. Door vele blessures die de Wijchenaren teisteren, konden The Flyers zich maar beroepen op één wissel. Dankzij een eerste sterke helft, met name door keeper Rémon van Dijk, gingen The Flyers met een 12-17 voorsprong de rust in. Deze voorsprong werd in de tweede helft al snel weggegeven en Handbal Venlo zag haar kans schoon in te halen. Met nog enkele minuten op de klok was de thuisploeg uitgelopen naar 30-27. Flyers herpakte zich en wist de stand met nog enkele seconden te spelen naar 30-29 te brengen. Uiteindelijk was het Stefan Boerboom die de Wijchenaren van verlies wist te redden: met nog één seconde te spelen scoorde hij de gelijkmaker. Eindstand 30-30.

Knuiman broers beginnen sterk aan Dutch Masters of Motocross
De gebroeders Knuiman verschenen afgelopen weekend in hun nieuwe GasGas tenues in Harfsen voor de Dutch Masters of Motocross. Vanwege een schouderblessure eerder opgelopen in Oss moest Damien genoegen nemen met een 14e plaats. Broer Jeremy ging het iets beter af: hij wist als 7e te finishen. De broers richten zich nu op het volgende deel van de Dutch Masters op Tweede Paasdag in Oldebroek.