Frans Hondijk op het podium als André Hazes
Frans Hondijk op het podium als André Hazes

Afscheidsconcert voor Frans Hondijk bij Zaal Sterrebosch

Cultuur

De 76-jarige zanger Frans Hondijk heeft aangekondigd te stoppen maar doet dat niet zonder zijn publiek nog een keer een toegift te geven. Op zondag 14 april staat de zanger van de band Summerland voor het laatst op de bühne van Zaal Sterrebosch.  

Door Lars Regeer

Frans Hondijk kan terugkijken op een mooie carrière. Naast het genieten van lokale bekendheid door zijn optredens met Summerland wist hij ook landelijk de ogen op zich gericht te krijgen. In 1992 bereikte hij de finale van de Soundmixshow en in 2019 was hij te zien bij The Voice Senior.

Geert Sanders van Zaal Sterrebosch koestert warme herinneringen aan de talentvolle zanger. “Summerland is een topband, het zijn echte liefhebbers die gewoon doorspelen als ze er lekker in zitten. In de coronatijd hebben we ook een bijzondere band opgebouwd met Summerland. We zaten in hetzelfde schuitje en hielpen elkaar door samen te werken. We hebben ons in bochten moeten wringen om te kijken wat we konden organiseren. Zo speelden ze hier tijdens diners maar het publiek moest blijven zitten. Dat was een behoorlijke uitdaging want niet dansen op de muziek van Summerland is haast onmogelijk. Vaak moesten ze even een tandje terugschakelen om een polonaise te voorkomen. Dat Frans nu de band verlaat is erg jammer maar gezien zijn leeftijd snap ik zijn keuze. Met een afscheidsconcert geven we hem nog een keer het podium dat hij verdient.”

Het afscheidsconcert in Zaal Sterrebosch vindt plaats op 14 april om 16.00 uur. Het belooft een mooie muzikale middag te worden waarbij het publiek nog één keer kan genieten van Frans als onderdeel van Summerland. Daarnaast neemt Frans ook zijn doedelzak mee, zijn vertrouwde instrument waar hij menig evenement mee opluisterde.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sterrebosch.nl 

Afbeelding