De gekozen doelen waren erg blij met de gift van de kringloopwinkel
De gekozen doelen waren erg blij met de gift van de kringloopwinkel

Vraag & Aanbod schenkt 75.000 euro aan Wijchense goede doelen

Algemeen

Afgelopen zaterdag 6 april werden de jaarlijkse cheques van kringloopwinkel Vraag & Aanbod uitgereikt aan diverse goede doelen. Er werd maar liefst 75.000 euro verdeeld over tachtig organisaties die een band hebben met Wijchen. In het 25-jarig bestaan van de kringloopwinkel hebben zij in totaal al 900.000 euro geschonken aan veelal Wijchense organisaties. 

Iedere dag zetten de vrijwilligers van Vraag & Aanbod zich in om tweedehands spullen te verkopen. Dit jaar kan de kringloop maar liefst 75.000 euro aan goede doelen geven door de verkochte spullen. Dat is 10.000 euro meer dan vorig jaar.

Ieder jaar reiken de vrijwilligers cheques uit aan goede doelen die een verband hebben met Wijchen. Vaak zijn dat lokale verenigingen, van Scouting Woezik tot Zonnebloem Afdeling Wijchen. Daarnaast zijn er internationale doelen waaraan de kringloop cheques heeft uitgereikt.

Voedselbank Wijchen Beuningen en Vincentiusvereniging Wijchen ontvingen beiden 10.000 euro voor hun activiteiten. Andere organisaties die een aanzienlijk bedrag mochten ontvangen waren Schuldhulpmaatje Wijchen (1.000 euro), Stichting Driestroom (1.500 euro) en Vluchtelingenwerk Wijchen (2.500 euro).