Wethouder Schouten (links) verzorgde de officiële openingshandeling
Wethouder Schouten (links) verzorgde de officiële openingshandeling

In de bieb van Wijchen kun je nu zaden lenen

Algemeen

Sinds 25 maart heeft Wijchen een Zadenbibliotheek, een plek waar je ecologische zaden kunt lenen en kennis kunt delen. Vorige week maandag opende wethouder Bea Schouten de Zadenbibliotheek.

Zaden van kruiden, bloemen en moestuinplanten kunnen vanaf nu in de bieb geleend worden. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is de bedoeling dat de zaden van uitgebloeide planten weer terug worden gebracht. Hierdoor komt er een circulaire werking op gang. Iedere Wijchenaar met groene vingers of wie deze graag wil krijgen, kan hieraan deelnemen. Om zaden te lenen hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.

De Bibliotheek Wijchen sluit hiermee aan bij de duurzaamheidsdoelen van de gemeente Wijchen, en levert een bijdrage aan de bevordering van duurzame zaden. De Zadenbibliotheek Wijchen is ook mede tot stand gekomen door een subsidie vanuit het Gezond en Actief Leven Akkoord van de gemeente Wijchen.

Na de opening stond de hele week in het teken van de natuur. Zo werd er een lezing gegeven door Gerrit Huisman van Heerlijckheid het Vormer over hoe hij op ecologische wijze een oogsttuin heeft opgezet, er werd een film vertoond, The Biggest Little Farm, en er kon de hele week een Tuinletter speurtocht worden gedaan. Gedurende het jaar worden er nog meer activiteiten georganiseerd rondom dit thema, dus houdt de agenda van de Bibliotheek Wijchen in de gaten en kom gerust langs.