Een flinke rij voorafgaand aan de start van de quiz
Een flinke rij voorafgaand aan de start van de quiz

De dorpsquiz was weer een daverend succes

Algemeen

Afgelopen weekend was het weer zover: De jaarlijks terugkerende dorpsquiz vond zaterdagavond voor de derde maal plaats. Maar liefst 78 teams schreven zich in en er stond dan ook tegen een uur of 7 ‘s avonds een flinke rij bij ‘t Mozaïek om het boekje met de vragen op te mogen halen. Immer fanatiek deed dit weekblad zelf ook mee, met maar liefst twee teams, om zo verslag te kunnen doen van een avond vol quizvragen, puzzels en originele uitdagingen.

Door Matthijs Loermans

Het is dit jaar de derde keer dat de quiz wordt gehouden en waar er de allereerste keer nog 37 teams meededen staat die teller nu op 78. Dat is meer dan een verdubbeling en met gemiddeld elf man in een team praat je dan al gauw over zo’n 800 deelnemers. De quiz zelf is bijzonder opgezet en zelfs voor de doorgewinterde pubquizzer een behoorlijke kluif: Alle deelnemende teams kiezen zelf een locatie uit en hebben vervolgens na het ophalen van het vragenboekje de hele avond de tijd om vanaf die locatie zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Daarbij mag elk denkbaar zoek- en hulpmiddel ingezet worden. Het vragenboekje gaat verder dan alleen simpele kennisvragen en staat vol met cryptische puzzels, rekenvragen en zelfs uitgebreide challenges waarbij deelnemers zich in allerhande poses moesten wurmen en fotograferen. Ook worden deelnemers op pad gestuurd voor een aantal vragen waarbij dingen in het dorp gezocht moesten worden en was er net zoals voorgaande jaren weer een geheime ronde in ‘t Mozaïek. Daar moest één afgevaardigde van elk team zich op een bepaald tijdstip melden om daar een reeks uitdagingen te voltooien.
De organisatie blikt tevreden terug op een succesvolle avond: “Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor hun deelname. We hebben zelf een hele leuke avond gehad en genieten nu van alle berichtjes en fijne feedback.”
Inmiddels laat de organisatie via hun sociale media weten dat alle vragenboekjes zijn nagekeken. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 14 april om 14.00 uur in de theaterzaal van ‘t Mozaïek.