Wethouder Gerrits zet symbolisch de eerste schop in de grond
Wethouder Gerrits zet symbolisch de eerste schop in de grond

Bouw Huurlingsedam Fase 3 van start

Algemeen

Maandag 22 mei begon de officiële bouw van het plan Huurlingsedam Fase 3 in Wijchen.  De derde fase van dit woningbouwplan omvat 250 woningen, waaronder 50 sociale huurwoningen en 75 sociale koopwoningen. De realisatie van de woningen vindt plaats in twee deelfasen. 

Eerder dit jaar werd gestart met de bouw van Fase 3A. Deze fase bestaat uit de bouw van 168 woningen. Fase 3A bestaat uit 77 vrije sector koopwoningen, 41 sociale koopwoningen en 50 sociale huurwoningen. De sociale huurwoningen zijn gerealiseerd voor woningcorporatie Talis. De sociale koopwoningen zijn allemaal verkocht. Van de vrije sector koopwoningen zijn er nog enkele beschikbaar. De sociale huurwoningen van Talis zijn nog niet in de verhuur. Dat volgt later dit jaar.

Door de voorspoedige verkoop van de eerste fase, bracht Hendriks Bouw & Ontwikkeling begin dit jaar ook Fase 3B in verkoop. In deze fase gaat het om 34 sociale koopwoningen - die ondertussen allemaal zijn verkocht - en 48 vrije sector koopwoningen. De bouw van deze fase start juli aanstaande. Hierbij gaat het om een mix van tussen-, hoek- en twee-onder-een-kap woningen. 

De laatste fase van Huurlingsedam staat ook al in de planning: fase 4. Deze fase omvat in totaal 220 woningen. Het bestemmingsplan voor deze fase werd in januari 2023 onherroepelijk. In juli 2023 start het bouwrijp maken, waarna in 2024 wordt gestart met het bouwen van de woningen. Volgens planning start de verkoop van deze woningen in september 2023.

Artist-impression van Huurlingsedam Fase 3