Afbeelding

Korfbalvereniging viert 50-jarig jubileum

Sport

Aanstaande zaterdag, 30 maart, viert korfbalvereniging Fortuna ‘74 haar vijftigjarige bestaan. Iedereen die de club een warm hart toedraagt is uitgenodigd het jubileum te komen vieren.

Fortuna ‘74 werd, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, opgericht in 1974. Oprichters Theo Postma en Riet Leegstraten gingen destijds nog persoonlijk langs alle deuren in Bergharen op zoek naar leden en met succes: drie jaar later telde de vereniging al 100 leden. Door de jaren heen is de club met haar tijd meegegaan: Rieten manden werden korven van kunststof, de plooirokjes werden gladde rokken, de shirts werden getailleerd en de sokken kregen een upgrade tot aan de knie.

In de afgelopen vijftig jaar heeft de club meerdere hoogtepunten gekend met als kers op de taart het winnen van het landskampioenschap in 1982. Waar landelijk het aantal leden bij (dames)korfbalverenigingen terugloopt blijft Fortuna ‘74 een stabiele club, al zijn zij altijd op zoek naar nieuwe deelneemsters. 

De festiviteiten voor de jeugd beginnen om 14.00, voor de senioren vanaf 16.30 en vanaf 19.00 wordt er officieel het glas geheven om de verjaardag van de club te vieren en iedereen die zich betrokken voelt bij de club is die dag welkom op het sportpark in Hernen.