Sport

Het afgelopen weekend waren er dubbele resultaten voor de clubs uit Wijchen. Woezik speelde zich veilig en de dames van Alverna wonnen weer eens overtuigend. De mannen van Alverna kunnen zich opmaken voor de play-offs, maar verloren wel in aanloop daarnaartoe.

1e klasse
Woezik solide veilig gespeeld
Woezik heeft zich in Berghem met een 1-3 overwinning veilig gespeeld en daarmee nacompetitie ontlopen. In de eerste helft waren er kleine kansjes. Na rust opende Bjorn Arts de openingsscore. Berghem maakte met een penalty gelijk. Woezik speelde een zeer solide wedstrijd waarin Furkan Alakmak en Ünal Ozturk de 1-2 en 1-3 scoorden. Woezik kan zich opmaken voor de laatste wedstrijd dit seizoen, op tweede pinksterdag thuis tegen RKHVV.

4e klasse zaterdag
Alverna ten onder tegen Valburg
Alverna leek afgelopen zaterdag met de gedachte al bij de nacompetitie te zitten, de ploeg speelde ongeïnspireerd en verloor met 3-4 van sc Valburg. Na de 0-1 voor Valburg kreeg Alverna een makkelijk gegeven strafschop die door Rico Timmermans werd ingeschoten (1-1). Yannick Arts maakte de 2-1, maar op slag van rust kwam Valburg terug tot 2-2. Na de thee veranderde er niet veel, alleen scoorde Valburg er eentje meer en won zodoende de wedstrijd. Alverna kan zich gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen de Paasberg om promotie op zaterdag 3 juni.

3e klasse
Alverna vrouwen met dubbele cijfers langs Beers
De Alverna vrouwen hebben in hun laatste wedstrijd wederom hun klasse laten zien. Ken van Egdom zag in zijn laatste wedstrijd als coach van Alverna vrouwen 1 een gretig team dat vol voor de winst wilde gaan. Al na 32 seconden was het Merel Tiecken welke zich fraai vrijspeelde en onberispelijk met links in de kruising schoot. Middels doelpunten van Laura Bos, Anouk Jacobs (2x) en Bonita Theunissen (2x) was de 6-0 ruststand een feit. De 2e helft denderde de trein van Alverna door. Chresta Liebrechts scoorde een hattrick en ook Bonita Theunissen scoorde haar 3e en 4e doelpunt van de middag. HBV Beers deed tussendoor nog wat terug maar de 11-1 uitslag was een mooie afsluiter van het seizoen waarin Bonita Theunissen met 19 treffers clubtopscorer werd.