Een foto 'uit de oude doos' van Paul Jeurissen
Een foto 'uit de oude doos' van Paul Jeurissen

Laatste editie Kloosterfeesten na 20 jaar

Cultuur

Na 20 edities komt er een eind aan de Kloosterfeesten op Alverna. Organisator Paul Jeurissen stopt er mee. 

Paul: “Ik denk dat het hele uitgaansleven veranderd. Dat zie je ook bij de jeugd met festivals overal. Alles wordt duurder, ook bij ons. In zijn totaliteit heb je toch een heel circus nodig met een tent en beveiliging. Bij locatie De Markies hebben we verder werk genoeg dus ik heb besloten het risico niet meer te nemen.”

Gaat er dan helemaal niks meer gebeuren op Alverna? Nee, vervolgt Paul: “Het is echt niet zo dat ik niks meer ga doen. Straks organiseren we misschien een leuke avond in de zomer. Buiten met een man of 100. Dat is ook prima. Met de Kloosterfeesten ben je zo twintigduizend euro verder voor het hele circus draait en dan moet je de kaarten nog verkopen. Dat heb ik wel genoeg gedaan inmiddels. Ik vind het dan ook niet jammer, tijden veranderen, daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Ook met de Gebroeders Rossig (zijn carnavalsact – red.) zien we dat ook de plekken waar we komen.”

De Kloosterfeesten zijn ontstaan als Alvernees onderdeel van de Wijchense Kermis. Uiteindelijk is er voor gekozen het evenement later in het jaar te houden om niet teveel met de kermis te concurreren.

Als we vragen naar de hoogte- en dieptepunten van die 20 jaar dan is zijn antwoord duidelijk. Dieptepunten zijn er eigenlijk nooit geweest maar hoogtepunten genoeg. “Vorig jaar hadden we nog La Fuente maar vooral Jan Smit vlak voor hij doorbrak. Dat was gelijk met duizend man uitverkocht. Natuurlijk ook Rowen Hèze en Guus Meeuwis hier gehad.”

De Kloosterfeesten zijn dit jaar van 20 tot en met 22 oktober bij De Markies op Alverna.