Afbeelding

Honderdjarige voetbalclub vv Niftrik nodigt iedereen uit op Dienstenveiling

Sport

De voetballers van Niftrik staan aan de vooravond van de viering van het eeuwfeest van hun vereniging. Honderd jaar georganiseerd voetbal wordt komende zomer gevierd, maar een speciale jubileumcommissie organiseert nu al activiteiten om dat grote feest te kunnen bekostigen. Eerder al liep Niftrik uit voor ‘Waar Schijt de Koe’ (die scheet in het geheel niet), op zaterdag 9 december vindt er in Niftriks verenigingsgebouw De Waayershof een dienstenveiling plaats. Ook alle Wijchenaren zijn daarbij welkom.

Voetbalclub Niftrik heeft in de voorbije honderd jaar geen opzienbarende sportieve prestaties op het veld gelegd. Geen enkele Niftrikspeler schopte het tot het betaald voetbal. Het Eerste elftal van de eeuweling bivakkeerde voornamelijk in de laagste amateurklasse, al werd er ook wel eens een promotie afgedwongen, een enkele keer zelfs middels een kampioenschap. Maar de derde helft is op weinig plaatsen gezelliger dan in Niftrik. En de betrokkenheid van de Niftrikse bevolking en de uit de regio aangewaaide spelers bij hun club is groot.

Daardoor kunnen er zaterdag 9 december vele tientallen diensten worden aangeboden. En daar kan door iedereen die dat wil op worden geboden. Dat kunt u doen om de club te steunen (alle baten gaan naar het potje waaruit de honderdste verjaardag wordt bekostigd), u kunt naar de Dienstenveiling komen om te bieden op de dienst of de producten waar u toevallig net om verlegen zat. Maar u kunt zaterdag 9 december om 19.30 uur ook naar de Waayershof komen voor de gezelligheid. En om met enige verbazing te zien hoeveel bijzondere diensten er door de veilingmeesters Erik van Eldijk en Rick Verstegen onder de hamer worden gebracht, en vervolgens door Alice Vroom worden geboekt.