Rondje langs de velden

Algemeen

De sportredactie toog weer langs de Wijchense voetbalvelden om eens te kijken waar de punten vielen.

VV Niftrik verliest 1-3 van Horssen
Een opvallende verschijning op de Niftrik velden van afgelopen weekend: De 58-jarige Pieter Lepoutre stond opgesteld op doel wat bij sommigen naar verluidt de wenkbrauwen deed fronsen. Ondanks dat of misschien  juist daarom slaagde uitploeg AAC-Olympia er tot driemaal toe in om te scoren. Boyd Gerrits slaagt er nog in een penalty te benutten maar de schade is al geschied. Eindstand 1-3.

Alverna verliest van kampioen
Alverna hield een helft stand tegen de aanstaande kampioen maar na een goede en gelijkwaardige eerste helft viel direct na rust door een misverstand de 0-1. Ook na de achterstand bleef Alverna gelijkwaardig maar na een overtreding die in rood eindigde lukte het niet om met tien man tegen Overasselt staande te blijven waardoor zij konden uitlopen naar 0-3.

Alverna vrouwen ruiken titel
De vrouwen van Alverna stevenen rechtstreeks op het kampioenschap af want afgelopen weekend was het weer raak. De dames van Victoria Boys werden met 0-2 geklopt. De wedstrijd van aankomende zondag tegen VDZ zal worden verplaatst vanwege de bekerfinale.

AWC in de hoek gedreven
Zaterdag 13 april kwam Hoek vanuit het Verre Zeeuws-Vlaanderen naar sportpark De Wychert. Onder een stralend zonnetje ,met een goedgevuld terras, trapten de mannen van AWC af tegen de nummer 12. Hoek had vanaf het beginsignaal al vrij snel het overwicht wat in de 12e minuut resulteerde in een flitsende een-twee in de zestien waarna Rik Impens de bal achter de AWC-goalie prikte (0-1). AWC was wakker geschud en gaande de eerste helft raakte de wedstrijd meer in balans. In de tweede helft gooien de gasten al snel de wedstrijd in het slot. Binnen twintig minuten staat het 0-4 en is de wedstrijd gespeeld. AWC lijkt nog wat terug te doen, maar Hubers ziet zijn inzet op de paal belanden.