Afbeelding

Rondje langs de voetbalvelden: verlies voor AWC, Niftrik wint in modderpoel

Algemeen

Afgelopen weekend werd er volop gevoetbald. Een kort rondje langs de velden. 

3e divisie

AWC verliest thuis van Gemert

AWC voetbalde gisteren op een regenachtige zondag thuis tegen het Brabantse Gemert. Zonder Daan Pauwels die vorige week na een overtreding geschorst werd. Het spel ging in het begin op en neer met kansen voor Gemert en AWC vanuit de counter. Kansen over en weer landden naast het doel of werden gepareerd door de keeper en de stand bij rust was 0-0. In de tweede helft kwam AWC beter uit de verf en met een prachtige kopbal van Boy Visser werd het in de 55e minuut 1-0. Hierna kwam Gemert terug in de wedstrijd en maakte enkele minuten later de gelijkmaker. Als de Brabantse club dan in de 78e minuut op voorsprong komt te staan is het lot van AWC bezegeld en de stand blijft 1-2.

2e klasse

Dames Alverna 1 verslaan Tukkers 

De wedstrijd die begin december werd afgelast in verband met het overlijden van André Dinnissen kon in goed overleg tussen beide clubs afgelopen week eindelijk plaatsvinden. Beide teams begonnen met 21 punten en vooraf was al duidelijk dat de winnaar die dag de 2e plaats zou overnemen op doelsaldo en de koploper zou naderen op één punt. Alverna begint sterk en komt in de 1e minuut al voor het doel van de tegenstander maar hun keeper weet de inzet knap te keren. De dames blijven sterk aanvallen en weten met 2-0 de rust in te gaan, waarvan 1 goal uit een penalty. Al snel wordt het in de tweede helft 3-0 maar dan keert het tij. De Tukkers weten 2x te scoren en het wordt in blessuretijd zelfs nog even billenknijpen maar de gelijkmaker blijft uit. Alverna wint 3-2.

5e klasse

Niftrik weerstaat de storm en pakt winst

De wedstrijd was vanwege het slechte weer bijna door de scheidsrechter afgelast maar uiteindelijk besloten beide clubs toch te voetballen. Bij rust was het nog 0-0 maar in de tweede helft slaat Niftrik toe. Het is Sam Hartogs die z’n kansen optimaal benut en Niftrik op voorsprong brengt. Het laatste half uurtje verzandt in een modderpoel maar Niftrik behoudt de 1-0 voorsprong en komt als winnaar uit de bus.