Martijn Derks reikt de Gouden Schep uit aan Steffie en Rolf
Martijn Derks reikt de Gouden Schep uit aan Steffie en Rolf

Gouden Schep voor HEMA Wijchen

Zakelijk

De familie Schouten van HEMA Wijchen mocht dit jaar De Gouden Schep in ontvangst nemen. De Gouden Schep is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Wijchense VVD aan één of meerdere ondernemers die in de breedste zin van het woord ‘bouwen aan Wijchen’. 

Dit jaar is de prijs toegekend aan de familie Schouten (Rolf, Danielle en Steffie) vanwege hun inzet de afgelopen jaren voor de Wijchense detailhandel en met name voor hun vooruitstrevende bouwproject Young People Living. Het woonconcept van Young People Living betekent veel meer dan alleen een dak boven je hoofd. “Wij willen graag bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarom creëren we een woonplek waar je jezelf kunt zijn, waar je wordt geïnspireerd en gefaciliteerd in je ontwikkeling om uiteindelijk de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Maar waar je ook samen met anderen kunt bouwen aan je toekomst”, stellen Rolf en Steffie Schouten.

Tijdens de uitreiking heeft Martijn Derks namens de gehele fractie van de Wijchense VVD grote waardering geuit voor het lef en doorzettingsvermogen van de familie Schouten. Ondanks de uitdagingen in deze periode en het uitstapje naar een andere branche, is er volgens Derks geïnvesteerd in een waardevolle toevoeging aan het centrum van Wijchen. “Naast een impuls voor winkelend Wijchen is ook een prachtig woonconcept neergezet voor onze eigen jeugd. De afgelopen tijd is er hard gewerkt om in totaal twintig appartementen voor jongeren te realiseren. En dat naast de verbouw van het oude HEMA pand. Letterlijk verbouwen met de winkel open is hier zeker van toepassing. Mede door goede planning en een strategische blik is dit gerealiseerd.”