AWC kwam in actie tegen TEC

Rondje langs de velden: Niftrik wint derby, Tiecken belangrijk voor Alvernavrouwen

Sport

Zoals bijna iedere week werd er afgelopen weekend weer volop gevoetbald door de plaatselijke clubs. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

3e divisie

AWC ten onder in Tiel

Na een goed begin op een erg drassig veld was het toch TEC dat via Arsenio Valpoort al binnen een paar minuten op voorsprong kwam. Het laatste kwartier voor rust kreeg AWC enkele kansen via Youri Hubers en Daan de Bruin maar beide schoten gingen rakelings voorlangs. Ondanks dat AWC sterk aan de tweede helft begon, lukte het de thuisploeg uit Tiel om uit te lopen. Halverwege de 2e helft kwam TEC op 2-0 en door een tweede treffer van Valpoort liep de thuisploeg in de 87ste minuut uit naar 3-0.

5e klasse

VV Niftrik wint in derby van Diosa

Een spannende wedstrijd op Sportpark de Eik in Niftrik afgelopen weekend, waar Diosa uit Balgoij kwam aantreden voor een derby in de vijfde klasse. Diosa had enkele kansen die de paal en de laat raakten maar het was Niftrik die vlak voor rust de leiding nam, dankzij een goal van Jan Julian Peter Sengers. Met hernieuwde energie begon de ploeg uit Niftrik dan ook aan de tweede helft en dankzij een actie van Joost Lepoutre wist Sam Hartogs de club op 2-0 te brengen om de winst definitief binnen te slepen.

5e klasse

Alverna 1 trekt aan kortste eind

De heren van Alverna dolven afgelopen zondag in Groesbeek het onderspit. Stijn Hartog wist het team uit Alverna, dat vanwege enkele blessures aangevuld moest worden met spelers van Zaterdag 2, in de 21e minuut nog aan kop te brengen. Daarna was het echter drie keer raak voor Groesbeek. In de 34e, 37e en 51e minuut mochten zij de goals op hun naam schrijven en brachten zij de stand naar 3-1. Van den Heuvel wist de score nog op 3-2 te zetten maar het mocht niet baten: Groesbeek trok aan het langste eind.

2e klasse

Alverna vrouwen spelen gelijk

In de wetenschap dat Union nog geen thuiswedstrijd verloren heeft deze competitie traden de Alverneese dames aan tegen de nummer 3 van de ranglijst. Union nam het initiatief en de leiding, maar Alverna wist via Anouk Jacobs de ruststand op 1-1 te zetten. Direct na rust kwam Union weer op voorsprong door een fout van de keepster maar hierna ging Alverna vol in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. De eerste van Bonita Theunissen werd tot verwondering van vele omstanders afgekeurd maar als in de slotfase Merel Tiecken de bal binnenschuift staat er alsnog 2-2 eindstand op het scorebord.