Afbeelding

Fjord Drop

Van de Fjord drop afglijden, dat kan straks weer tijdens de Strong Viking Run Water Editie in Wijchen op 17 en 18 juni. Momenteel wordt de reuzeglijbaan door het Strong Viking Team elders in den landen opgebouwd. In het weekend van 17 juni kunt u op de Beredonck dus hier vanaf sjeesen. Of kijken hoe de durfals dit doen. 

Boeiend kunstwerk

Dat de Kromme Elleboog er anders uitziet, zal u niet onopgemerkt zijn gebleven bij het passeren ervan. Bovenop de winkel worden starterswoningen gerealiseerd dus staat het in de steigers. Om de boel wat te verfraaien werd graffiti-artist Moris gevraagd om een painting te maken. Zevenendertig jaar geleden deed hij dat ook al, op de plek waar de HEMA moest verrijzen. Samen met Bernhard Rodenburg bespoot hij toen de houten schutting op verzoek van de Stichting Jazz. De politie was echter niet op de hoogte van die toestemming en sloeg Moris en zijn kompaan in de boeien. Een telefoontje met de Jazz stichting zorgde er weer voor dat zij op vrije voeten kwamen. Ditmaal kreeg hij ook opdracht; HEMA-eigenaar Rolf Schouten kwam tijdens de verbouwing in 2021 de oude werken tegen waarop hij Moris vroeg om de huidige omheining te verfraaien. Net als ruim dertig jaar geleden ziet het werk er weer mooi uit. En niet onbelangrijk: hij mocht van de politie zijn kunstwerk dit keer in één keer afmaken. 

Fietser gewond

Afgelopen dinsdag kwam een fietser ter hoogte van de Nieuweweg lelijk ten val. Volgens een omstander kwam het meisje in aanraking met de fietser naast haar, waarna ze een flinke smakkerd maakte. De ambulance kwam er zelfs aan te pas. De schade leek gelukkig mee te vallen. Of ze mee moest naar het ziekenhuis werd niet direct duidelijk. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding