Zomeravond Bridgetoernooi

Vanaf 1 juni t/m 24 augustus 2023 organiseert Bridge Club Wijchen op de donderdagavonden voor de 42e keer haar Zomeravond Bridgetoernooi. Er wordt gespeeld vanaf 19.45 uur in Dorpshuis de Oase aan de Graafseweg 570 te Alverna. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per paar. NBB-leden krijgen 50 cent korting. Aanmelden (vrije inloop) tot uiterlijk 19.30 uur. Inlichtingen voor deelname bij Kees Ermshaus: 06-28231809 of keesermshaus@outlook.com

Rommelmarkt in ‘t Ballegoyke

Op zondag 18 juni van 10.00 tot 14.30 uur organiseert Harmonie Kunst en Vriendschap haar jaarlijkse rommelmarkt in ‘t Ballegoyke, Boomsestraat 2B, 6613 AH te Balgoy. De entree bedraagt 2,50 euro p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. De opbrengst komt ten goede aan de Harmonie.

Historisch
infocentrum

Het documentatiecentrum van de Historische Vereniging Tweestromenland is iedere woensdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. In het documentatiecentrum, gevestigd in het souterrain van het Mozaïek is een grote verzameling aan archiefmateriaal waarin u informatie kunt vinden over familie- of streekgeschiedenis.

Maas en Waalse Archieven

De werkgroep ‘Archieven Maas en Waal’ beheert onder andere verschillende kerkelijke en persoonlijke archieven. De werkgroep beschikt over vele parochiearchieven van Wijchen en van kerkdorpen. Verder zijn er parochie gerelateerde archieven, archieven van bedrijven, instellingen en persoonlijke archieven. Aanvragen voor inzage van deze archieven dienen schriftelijk gedaan te worden via het emailadres:
info@tweestromenland.com

Kunst bij
Bakhuis Leur

Tot en met 9 juli zijn er elke zondag van 11.00 tot 17.00 uur weer nieuwe werken te zien in Bakhuis Leur. Dit keer zijn te zien de: Kleurrijke popart en houtskooltekeningen op stof van Conny Smits, de eigengemaakte cadeautjes van Floor Verstegen en de (Flessen-) Glasvormen van Dick van Keulen. U bent van harte welkom om deze werken te komen bekijken.