De talenten van AWC JO19-1 vieren het tweede kampioenschap op rij

SportOm

Sport

In de rubriek SportOm lees je wat de lokale clubs het afgelopen weekend hebben klaargespeeld. Deze week waren er mooie resultaten voor Pontos AVW en AWC. De dames van MHC wisten dit weekend niet te winnen, maar komen wel volgend jaar weer uit op hetzelfde niveau.

AWC Wijchen JO19-1 pakt dubbel
JO19-1 van AWC Wijchen is erin geslaagd na het kampioenschap afgelopen winter in de hoofdklasse wederom als eerste te eindigen, nu in de 4de divisie. Deze bijzonder knappe prestatie was een feit nadat AWC zaterdag 13 mei met 1-1 gelijk speelde uit bij Venray en directe concurrent Juliana thuis verloor met 3-2 van Trias. Hierdoor had AWC een voorsprong van 4 punten en waren de mannen van trainer Roy Kerstens niet meer te achterhalen. Drie weken daarvoor was nog het onderlinge treffen in Malden tussen Juliana en AWC. Op dat moment had AWC maar liefst 16 overwinningen op rij behaald en waren zij de trotse koploper met 6 punten voorsprong op Juliana. Door een nederlaag in Malden leek er wat spanning terug te komen maar die zorg bleek een paar weken later dus ongegrond. Daardoor deed de laatste thuiswedstrijd van AWC op zaterdag 20 mei tegen Longa niet meer ter zake. Na deze wedstrijd werd officieel het 2e kampioenschap in één seizoen gevierd op een vol en gezellig sportpark De Wychert. In het nieuwe voetbalseizoen na de zomervakantie wacht de JO19-1 een nieuwe en mooie uitdaging in de 3e divisie.

Hockeydames verliezen laatste wedstrijd
Na een knap gelijkspel vorige week tegen Geel-Zwart (1-1) was MHC Dames 1 verzekerd van lijfsbehoud in de eerste klasse. De laatste wedstrijd van het seizoen stond er dan ook niks meer op het spel, maar het team begon vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen Phoenix. Het was de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam door een doelpunt van Lisa Schiltmans. Daarna was het Phoenix dat via een corner vlak voor rust de gelijkmaker maakte. Na rust werd het spel er niet beter op. Beide ploegen misten de echte overtuiging in hun spel. Phoenix kwam in het derde kwart op een 2-1 voorsprong. In het laatste kwart was het opnieuw Lisa Schiltmans (2-2) die scoorde. Niet veel later benutte Phoenix een strafbal waardoor Wijchen opnieuw op achterstand kwam (2-3). Vlak voor het einde van de wedstrijd werd er afscheid genomen van Babs de Kock die stopt als speelster bij Wijchen. De komende weken gaat Wijchen bouwen aan een nieuwe selectie voor het komende seizoen. Wijchen speelt dan net als dit seizoen in de Eerste Klasse.

Pontos in vorm op weg naar NK
Zondag werd de laatste competitiewedstrijd gezwommen in Capelle aan den IJssel. Hier waren weer veel eerste plaatsen te vergeven: Silke van der Geest, Sanne Reichgelt, Sanne Fuchten en Andrew Mutsaers eindigde op het hoogste schavot. Alle Pontosleden waaronder Pien Loeffen en Babet Fleuren werden in de estafettes in hun categorie ook eerste. En nu op naar de Nederlandse Kampioenschappen in juni in Eindhoven.

Atletiekdames in top-5
Afgelopen zondag hebben de dames van AV Wijchen dermate goed gepresteerd bij hun wedstrijd in Ede dat zij zijn opgeklommen naar een landelijke 5e plek in de 2e divisie (een na hoogste divisie van Nederland). Mede dankzij winst bij het polsstokhoogspringen van Isa van Swam, het verspringen van Paula Spoelman en twee tweede plaatsen bij het lopen door Karlijn Koerts (3000m steeplechase) en Lisanne Schapendonk (800m) bereikten het team deze mooie plek. Op 2 juli in Nijmegen is de volgende wedstrijd waarbij de dames bij goed presteren kans maken om zich te plaatsen voor een promotiewedstrijd naar de 1e divisie.