De dansers van Impusle op het Europese kampioenschap
De dansers van Impusle op het Europese kampioenschap

Impulse Dance Studio in actie op Europees Kampioenschap

Sport

Vorige week kwamen de dansers van Impulse Dance Studio in actie op de Europese kampioenschappen. Tijdens dit EK werden mooie prestaties neergezet, maar misschien nog wel mooier was de sponsoractie vooraf waardoor deelname door kon gaan. 

Na plotseling geplaatst te zijn voor de Europese kampioenschappen moesten de hiphop teams van Impulse Dance Studio de afgelopen weken vol aan de bak. Als eerste om de dans weer aan te passen, aangezien ze een geblesseerde danser hadden en als tweede om geld op te halen om de deelname te kunnen bekostigen. De kaartjes waren namelijk honderd euro per stuk voor dansers en toeschouwers en de wedstrijd duurde vier dagen. De sponsoractie die werd opgezet, bracht bijna tweeduizend euro op waardoor deelname door kon gaan. Impulse was dan ook erg blij met alle donaties.

Na een seizoen lang wedstrijden gedanst te hebben waren Gwen Lamers en Ymke Puts gekwalificeerd voor het EK in de solo categorie. Nora van Haren en Pleun van Elk en Lotte van Haren en Gwen Lamers bij de duo’s en Out of Control en Variety bij de teams.

Vrijdag 19 mei waren de voorrondes voor de twee solisten en de hiphop teams. Zaterdag hebben ze allen de herkansingen gedanst. Helaas plaatste niemand zich voor de finale. De duo’s mochten zaterdag hun voorronde en herkansing dansen. Nora en Pleun waren helaas net niet door, maar Gwen en Lotte hadden zich geplaatst bij de laatste 6 van Europa. Zondag was deze finale en na een prachtige strijd hebben Lotte en Gwen de 6e plaats in ontvangst mogen nemen.

Impulse kijkt met een goed gevoel terug op het Europese avontuur en gaat zich nu voorbereiden op het sluitstuk van het dansjaar: een grote theatershow in het Mozaïek op 1 en 2 juli.