Riet (met oorkonde) en Mike Hegeraat-Spanjers samen met burgemeester Helmer
Riet (met oorkonde) en Mike Hegeraat-Spanjers samen met burgemeester Helmer

Riet en Mike zijn zestig jaar getrouwd

Algemeen

Op woensdag 17 mei kwam burgemeester Helmer-Englebert op bezoek bij Riet en Mike Hegeraat-Spanjers, omdat zij 60 jaar getrouwd waren. De burgemeester bracht een grote bos bloemen en een lijst met daarin een kopie van de trouwakte mee als cadeau aan het stel.

Door Romy Vogel

Op 10 mei 1963 trouwde Riet (85) en Mike (86) voor de wet en op 15 juni 1963 voor de kerk. Riet en Mike hebben elkaar ontmoet tijdens de halfvasten op Alverna. Een tijdje later deed Riet mee aan een fietsrace door Wijchen om geld op te halen om gezinnen te helpen die het niet zo breed hebben. Riet won de race en vertrok ’s middags naar AWC om daar te kijken naar de voetbalwedstrijd AWC tegen RKVV Wilhelmina uit Den Bosch. “En daar kwam ik Mike weer tegen. In de avond werd er feest gevierd en Ton Zandkamp was daar ook bij aanwezig. We hebben toen samen gedanst en van het een kwam het ander.”

In 1964 werd hun zoon Michel geboren. “Dat is van al die jaren toch wel het meest bijzondere wat je met elkaar meemaakt.

Het 60-jarige huwelijk is al gevierd met familie met een lekker stuk taart, maar binnenkort zal het nog extra gevierd gaan worden voor meer bekenden en familie met een warm en koud buffet.