Afbeelding
©PHOTORIK

Na vier jaar waren de Kasteelfeesten weer daar

Cultuur

Al 4 jaar heeft Wijchen moeten wachten op de Kasteelfeesten. Van 17 tot en met 20 mei mocht het dan eindelijk weer doorgaan. De tent stond weer in de Kasteeltuin en bekende artiesten en dj’s kwamen bezoekers vermaken. Voorzitter Jasper Oosterhuis is heel erg blij dat er weer zoveel mensen op het evenement afkwamen, maar zegt ook dat het een uitdaging was om na 4 jaar dit evenement weer te organiseren met z’n allen.

Door Romy Vogel

Op woensdagavond 17 mei begon het programma van de Kasteelfeesten met onder andere de Wijchense DJ Maxx, Trobi, Turfygang, CristianD en Outsiders die de avond met hardstyle afsloot. Er waren veel jongeren die genoten van de muziek. Donderdag 18 mei kwam een DJ van Qmusic langs met Qmusic the foute party en zong Vieze Jack zijn bekendste nummers. Vrijdag 19 mei was de Hollandse avond met artiesten als Frank van Etten, John West en John de Bever. Volgens de organisatie zijn er maar liefst 20.000 bekertjes bier verkocht en waren er 2600 bezoekers binnen. En tot slot sloot DJ Koen samen met Ronnie Ruysdael, de Heren van Amsteal en Nakatomi de week in stijl af.

Wat veel mensen niet weten, is dat de Kasteelfeesten een stichting is. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoren en wat er ontvangen wordt aan gelden voor kaarten en munten, maar iedereen die er werkt, is een vrijwilliger. “In de corona periode hebben we zoveel mogelijk contact gehouden met alle vrijwilligers van de vaste organisatie. Het hele evenement draait namelijk op vrijwilligers. We zijn natuurlijk hartstikke blij met iedereen en dat willen we ook laten blijken door bijvoorbeeld uitjes te organiseren,” aldus de voorzitter van de Kasteelfeesten, Jasper Oosterhuis.


 ©PHOTORIK
Het is volgens Oosterhuis wel een uitdaging geweest om het evenement na vier jaar weer op te starten. “Natuurlijk doen we het met veel plezier, maar er zijn in die vier jaar tijd zoveel dingen veranderd waar we rekening mee moesten houden. Ieder jaar verandert er wel iets zoals de prijzen van leveranciers die stijgen. Maar wanneer je een evenement na vier jaar weer gaat beginnen, dan is dat ineens heel erg veel.”

Oosterhuis kijkt samen met de gehele organisatie terug op fantastische dagen. “We nemen nu onze rust om bij te komen van deze dagen, maar binnenkort gaan we weer beginnen met de opstart voor volgend jaar”, laat de voorzitter weten. De volgende editie van de kasteelfeesten zijn op 8 mei t/m 11 mei 2024.