Foto van een eerder energiecafé
Foto van een eerder energiecafé

Verduurzamen begint met energie besparen

Energiecafé in het teken van besparen en isoleren

Op woensdagavond 31 mei organiseert Energiecoöperatie Leur een energiecafé. Tijdens dit energiecafé kom je te weten hoe je met eenvoudige ingrepen al goede stappen zet naar een duurzame toekomst. 

Klimaatburgemeester Caren Schipperus trapt het energiecafé af over wat besparen is, een eerste stap naar een duurzame toekomst. Maar hoe weet je waarop je kunt besparen? Energiecoaches geven inwoners inzicht in hun energieverbruik en hoe dit aan te pakken is. Coördinator van de energiecoaches, Roger Habets, vertelt hoe zij te werk gaan en wat hiermee bereikt kan worden. 

Isoleren

Een belangrijke stap om energie te besparen is het (beter) isoleren en/of kierdicht maken van uw woning. Zoiets zelf aan te pakken is voor veel woningeigenaren moeilijk en lastig. Wat is technisch mogelijk? En wat levert het op? De energieadviseur van het energieloket kan u daarmee verder helpen. Wim van Megen van het Regionaal Energieloket vertelt u meer over de werkwijze van het energieloket. Welke subsidieregelingen er zijn vanuit de overheid komt hierbij ook aan bod. Tot slot komt isolatie-expert Danny Wilting aan het woord over welke isolatiemaatregelen er zijn en wat daarvan de besparingen zijn. 

Advies ter plekke

Tijdens dit energiecafé zullen meerdere energiecoaches aanwezig zijn. Na afloop van de presentaties kunnen aanwezigen met hen in gesprek gaan om hun persoonlijke situatie te bespreken. 

Aanmelden 

Het energiecafé vindt woensdag 31 mei om 20.15 uur plaats in het sportcafé van de Arcus. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via het mailadres energiecafe@energiecooperatieleur.nl