Afbeelding

Schilderijen, tekeningen en objecten van Andro de Jong

Expositie in het Kunsthuis

Op 13 mei opent er weer een nieuwe expositie in het Kunsthuis. Andro de Jong toont daar zowel schilderijen als tekeningen en objecten onder de titel 'Verdronken Land’, verwijzend naar het landschap van de uiterwaarden dat steeds in zijn werk terugkeert, net als naar de toestand van de wereld.

Het werk van Andro de Jong schetst het uiterwaardengebied waar hij woont - een landschap dat altijd in beweging is. ‘Verdronken land’ verwijst naar de wereld van vandaag, een uitgehold systeem, economisch, maatschappelijk en spiritueel. Het water staat haar letterlijk aan de lippen. Nieuw denken dient zich aan, er gloort een nieuwe werkelijkheid. Er is hoop, er is belofte, een ei is gelegd.
De huizen, eieren, vissen, gereedschappen en boten van Andro de Jong komen en gaan, of worden samengevoegd. Hij werkt doorgaans aan meerdere stukken tegelijk, waardoor een oneindig verhaal ontstaat. De afzonderlijke werken hebben onderling een sterke wisselwerking. De expositie van Andro de Jong is tot en met 29 mei op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur in het Kunsthuis te bezoeken, ook op Tweede Pinksterdag. Toegang is gratis.