AWC ging onderuit in Echt Foto: Guus van Schijndel

Algemeen

Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald. Woezik zet zijn goede reeks voort, voor AWC en Alverna Dames 1 waren de resultaten minder. De mannen van Alverna kunnen zich opmaken voor de nacompetitie.

4e divisie

Ongeïnspireerd AWC ten onder in Echt

Het was duidelijk te zien dat er afgelopen zondag voor EVV meer op het spel stond dan voor de Wijchenaren. EVV speelde voor lijfsbehoud en was veel feller dan AWC. Door twee persoonlijke fouten was het na 24 minuten al 2-0. Terwijl voorin goede kansen om zeep werden geholpen. “Een totale offday van onze kant”, zei Camiel Jager. “We waren erg slordig in balbezit, terwijl dat normaal onze sterkte is.” In de 2e helft liep de score uit naar 4-0 voor EVV en mochten alle vijf de wissels aan AWC-zijde niet baten.

1e klasse

Woezik wint van Twello met 3-1

Woezik speelde thuis tegen Voorwaarts uit Twello om uit de nacompetitieplaatsen te blijven. Na vijftien minuten kwam Woezik door een vrije trap van Bjorn Arts op 1-0 voorsprong. Vlak voor rust werd het gelijk. In de tweede helft stelden Bas Elemans en Bob Rossen de vierde overwinning op rij veilig. Woezik blijft na deze overwinning op de veilige negende plaats, met zes punten voorsprong op Leones dat een nacompetitieplaats bezet. Met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan heeft Woezik nog maar één punt nodig voor klassebehoud. Aanstaande zondag speelt Woezik uit tegen Berghem Sport.

4e klasse zaterdag

Alverna naar nacompetitie

Alverna heeft de laatste kans om kampioen te worden, verloren zien gaan door een nederlaag tegen directe concurrent Kolping-Dynamo. In een gelijk opgaande wedstrijd was Kolping-Dynamo door een doelpunt van Bram Boaz de gelukkige winnaar. Alverna zal op 3 juni starten met een uitwedstrijd tegen de Paasberg(ov), maar eerst zal a.s. zaterdag de laatste wedstrijd tegen Valburg worden afgewerkt. In samenwerking met Zaterdag 2 zal dit op z’n ‘Alverna’s’ gebeuren, met feest, DJ en veel bier en gezelligheid.

3e klasse

Gelijkspel voor Alverna vrouwen

Kampioen Alverna mocht op bezoek bij de nummer 2 Union. Zoals de ranglijst al deed vermoeden werd het een attractief duel tussen twee goede ploegen. Het was Alverna dat in de 27e minuut op 0-1 kwam door Bonita Theunissen. Enkele minuten later stond het helaas alweer gelijk na een afstandsschot van Union. Hoewel Alverna meer veldoverwicht had en een hoop goede kansen creëerde werd er niet meer gescoord. Zondag zullen de dames van Alverna hun laatste thuiswedstrijd spelen, om 13.00 uur tegen HBV Beers.