Afbeelding
Charlotte Reijnen

Saunameesters streden voor plek op opgietkampioenschap

Sport

Van 11 tot en met 13 mei werden de voorrondes van het NK Aufguss gehouden bij Thermen Berendonck. Tijdens de voorrondes lieten deelnemers zich van hun beste kant zien en probeerden ze een zo goed mogelijke show neer te zetten. De shows werden beoordeeld door een jury die vooral bestaat uit eigenaren van sauna’s uit heel Nederland.

Door Romy Vogel

Saunameesters die regelmatig werkzaam zijn binnen de sauna-en wellness-branche strijden jaarlijks om de titel Nederlands kampioen show Aufguss, met als beloning een ticket voor en deelname aan het AufgussWM, in 2023 gehouden bij Satama (DE).

Tijdens dit evenement worden klassieke opgietingen in de sauna gecombineerd met een lichtshow en muziek in een theater. Thermen Berendonck heeft als enige in Nederland een theater voor dit soort shows.

Er werden in totaal 21 shows gehouden waarvan 13 singles en 8 teams. De voorrondes hebben bepaald dat 6 teams en 10 singles doorgaan naar het Nederlands Kampioenschap showopgieten. 4 singles en 1 team zijn van Thermen Berendonck. De finale vindt plaats op 16 en 17 juni 2023 bij Thermen Bussloo in Voorst. Hiervan gaan er 3 teams en 3 singles door naar het AufgussWM dat gehouden zal worden van 11 tot en met 17 september in Duitsland.

In 2021 werden werknemers van Thermen Berendonck Sigrid van Rijswijk en Rianne van der Mierden bekroond tot Wereldkampioen Aufguss in de Team categorie. In 2022 werd werknemer van Thermen Bussloo Laura Lenders Wereldkampioen in de Solo categorie.

De vreugde was groot toen de uitslag bekend werd