Alverna heeft kampioenschap niet meer in eigen hand

Woezik geeft vervolg aan zegereeks

4e divisie

AWC tussen wal en schip

De mannen van Camiel Jager kwamen afgelopen weekend niet verder dan een gelijkspel tegen Hoogland, de nummer 5 op de ranglijst. De doelpunten van Job van de Groes en Lennart Nieuwenhuizen waren niet genoeg voor de volle buit. Door het gelijke spel staat AWC nu op de 7e plaats, 6 punten achter nummer 2 Juliana en 3 punten voor op nummer 11 Orion.

1e klasse

Woezik pakt weer 3 punten

Woezik kwam afgelopen weekend in actie tegen Winterswijk. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Na kleine kansjes aan beide kanten kreeg Winterswijk een penalty. Woezik-doelman Robert Zaalman hield de bal op fantastische wijze tegen. Daarna werd de druk aan beide kanten opgevoerd. Vlak voor rust maakte Winterswijk uit een hoekschop de 0-1 ruststand. Na rust ging Woezik op jacht naar doelpunten. Uit een assist van Jesper Rikken maakte Eef Rutten de 1-1. In de 84e minuut kreeg Woezik een penalty. Furkan Alakmak was trefzeker en maakte de 2-1. De volgende wedstrijd van Woezik is pas 14 mei.

4e klasse zaterdag

Alverna raakt controle kwijt

Alverna heeft door een gelijkspel bij koploper de Treffers de controle in de kampioensstrijd uit handen gegeven. In de beginfase was Alverna even zoekende maar daarna ging de wedstrijd gelijk op. Men kwam verdiend op voorsprong na een voorzet die met het hoofd afgerond werd door Rutger Vonk. Nog voor rust maakte de Treffers gelijk uit een corner, die door achter op het hoofd van Guido Peters gestompt werd en ongelukkig binnenviel. Ook de 2e helft ging gelijk op, maar na 60 minuten nam Alverna de overhand. Beide ploegen speelden goed voetbal en aan beide zijden waren kansjes te noteren. Door deze uitslag zakt Alverna naar plaats drie op de ranglijst. De volgende wedstrijd op 13 mei moet Alverna op bezoek bij medekoploper Kolping-Dynamo.

3e klasse

Alverna vrouwen blijven winnen

Ook na het behaalde kampioenschap van vorige week blijven de Alvernavrouwen winnen. In Zevenaar werd tegen de combinatie dames van DCS en OBW met 0-2 gewonnen. Klein smetje op de wedstrijd was de rode kaart van Mies Reijers. Mariska Baetings en Bonita Theunissen waren trefzeker voor Alverna. Na de 'break' gaat Alverna 14 mei op bezoek bij Union, om vervolgens een week later de competitie thuis af te sluiten tegen de dames van HBV uit Beers.