Afbeelding

Koploper maatje te groot

MHC Dames 1 moest afgelopen zondag het onderspit delven tegen koploper Rosmalen. De dames begonnen goed en kwamen via Babs de Kock en Annefleur Engel op een 1-2 voorsprong. Na de rust kreeg Rosmalen weer meer grip op de wedstrijd. Via individuele klasse kwamen zij weer op voorsprong. De dames uit Wijchen zette vervolgens de achtervolging in, maar dat ging met dusdanig veel risico dat dit door de kwalitatief goede tegenstander werd afgestraft. Het werd uiteindelijk 5-2 in het voordeel van de Brabanders. Met nog vier wedstrijden te spelen is er nog veel mogelijk in de poule. Vijf ploegen staan op vijf punten van elkaar. Wijchen speelt komende zondag thuis tegen Hopbel D1, de nummer 12.

Twee keer goud voor Van Houts

Afgelopen zaterdag werd in Alphen aan den Rijn het ITF Open Netherlands gehouden. Aan dit Internationaal Taekwon-Do toernooi deden sporters mee uit onder meer Nederland, Polen, Duitsland en Spanje. De deelname vanuit Taekyon Alverna bestond uit zes sporters met twee coaches en twee scheidsrechters. De sporters presteerden uitstekend. Tim van Houts versloeg op twee onderdelen (speciale technieken en sparring) al zijn concurrenten. Verder vielen Zoƫ Lingen (zilver bij Tuls en brons sparring), Dylan Bovenkamp (brons sparring), Shirley Thissen (brons power breaking) en Daan Oor (zilver speciale technieken) in de prijzen.

ONI degradeert

Afgelopen zaterdag stond al weer de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de mannen van ONI. Tegenstander was Pecos 1. Patrick Nieuwendijk en invaller Job kwamen helaas net te kort tegen de sterke tegenstanders. Bob Koch was afgelopen zaterdag in goede vorm en won twee partijen. In het dubbelspel waren Bob en Patrick ook sterk. Ondanks dat ze het dubbel naar zich toetrokken, stond er na de wedstrijd een 6-4 nederlaag op het bord. De mannen van Oni hebben goed gestreden dit seizoen, maar zijn desondanks gedegradeerd naar de derde divisie. In deze divisie zullen de mannen van ONI weer knokken voor ieder punt om snel terug te keren naar een hoger niveau.

Schakers doen stapje terug

Het zag er lang naar uit dat de schaakvereniging Het Kasteel zich na het kampioenschap van vorig jaar zou kunnen handhaven in de landelijke derde klasse. Maar in de slotronde van de competitie ging het toch nog mis. Tegen het Nijmeegse UVS werd een 3-5 nederlaag geleden. Omdat de concurrentie wel wist te winnen, mag het vlaggenschip van de Wijchenaren het volgend seizoen weer gaan proberen in de vierde klasse.

Kleine delegatie presteert groots

In Breda kwam Nederland weer bij elkaar voor de 3e vinzwemcompetitiewedstrijd. Door de meivakantie kwam OWT Pontos maar met een kleine delegatie. Toch waren er mooie eerste plaatsen voor Jade Arts, Babet Fleuren, Noor van der Lugt en Janneke Mandigers.

Hockeyheren winnen weer

Na vier gewonnen wedstrijden op rij stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Heeze op het programma voor MHC Wijchen Heren 1. Op eigen veld wist MHC hun zegereeks probleemloos voort te zetten. Aan het eind van de wedstrijd stond een eclatante zege van 6-2 op het scorebord. Bij MHC was Lars Wortelboer weer eens op schot, hij maakte er vier. Ook Koen Schipper en Sebas Pelser waren trefzeker voor de thuisploeg. In verband met de meivakantie zal er twee zondagen op rij niet gespeeld worden. Op 14 mei speelt Heren 1 uit in Boxmeer.