Yvonne van Dun en Ronny Bouckaert in de wijnspeciaalzaak
Yvonne van Dun en Ronny Bouckaert in de wijnspeciaalzaak

Wijnspeciaalzaak Vino del Vida opent zijn deuren

Zakelijk

Na zestien jaar actief te zijn geweest in de zwembadenbranche slaan Ronny Bouckaert en Yvonne van Dun een nieuwe weg in. Het ondernemerskoppel richt zich voortaan op het verkopen van de lekkerste wijnen en bouwde het pand aan de Kraanvogelstraat 12 om tot wijnspeciaalzaak. Op 1 en 2 maart is iedereen welkom om kennis te maken met het assortiment van de winkel. 

Jarenlang konden klanten terecht aan de Kraanvogelstraat als zij een zwembad wilden aanleggen. Maar dat is nu verleden tijd. Ronny: “We zijn zelf enorme wijnliefhebbers dus hier zagen we wel een toekomst in. Daarnaast is het werken in de zwembadenbranche zwaar werk en het verloop van personeel groot. Toen het zoveelste personeelslid aankondigde te vertrekken, hebben we de knoop doorgehakt en ons idee doorgezet om een wijnspeciaalzaak te starten.”

Om het pand om te toveren naar wijnspeciaalzaak moest er grondig verbouwd worden, vertelt Yvonne. “Bij onze vorige winkel was de winkel bijzaak. Alles was nagenoeg wit. Dat is een groot verschil met nu want de winkel is het visitekaartje van het bedrijf. De meubels hebben we op maat laten maken en op basis van die tekeningen zijn we vervolgens zelf aan de slag gegaan. We zijn erg blij met het eindresultaat en laten dat dan ook graag zien tijdens het openingsweekend.”

De wijnspeciaalzaak beschikt over een breed assortiment aan wijnen. Zowel eenvoudige borrelwijnen als complexe wijnen uit de oude en nieuwe wereld zijn er te verkrijgen. Daarnaast gaat de wijnspeciaalzaak mee in de meest recente behoeften van klanten door glazen, port en biologische en alcoholvrije wijnen aan te bieden.

Ook organiseert Vino del Vida wijnproeverijen van twee tot twintig personen. Yvonne: “Hierbij hebben we er bewust voor gekozen om een restaurant-setting te creëren met losse tafels. Bij een wijnproeverij zie je vaak dat mensen aan één tafel worden gezet. Doordat je aan een aparte tafel zit kun je met je eigen groepje op jouw manier de wijnproeverij beleven.”

Benieuwd naar de winkel? Op 1 en 2 maart houdt de wijnspeciaalzaak zijn openingsweekend. Tijdens deze dagen zijn ze geopend tussen 09.00 en 18.00 uur en kunnen diverse wijnen geproefd worden onder het genot van een hapje.

Vino del Vida
Kraanvogelstraat 12,
6601DH Wijchen
06 83 65 65 13
www.vinodelvida.nl