Afbeelding

Wennekes Optiek sluit deuren na 27 jaar

Zakelijk

Op vrijdag 13 oktober draait Ans Wennekes voor het laatst de sleutel in het slot van Wennekes Optiek aan de Touwslagersbaan 6. De brillenzaak gaat samen met Bogaerts Optiek. Vanaf 1 november is Ans in de winkel aan de Spoorstraat te vinden. Op woensdag, donderdag en vrijdag is zij daar aanwezig om haar trouwe klanten van dienst te zijn met de vriendelijkheid, service en expertise zoals zij gewend zijn. 

Dat Wennekes Optiek haar deuren sluit, heeft voornamelijk te maken met het naderende pensioen van de eigenaresse. Ans: “Het is niet gelukt om een opvolger te vinden. Daarnaast wil ik graag minder gaan werken, maar aangezien er sprake is van een personeelstekort is dat lastig. Daarom hebben we besloten om samen te gaan met Bogaerts Optiek. Vanaf 1 november sta ik daar drie dagen per week in de winkel.”

Op 31 juli 1996 openden René en Ans Wennekes aan de Touwslagersbaan in Wijchen Wennekes Optiek. De droom om een eigen brillenzaak te beginnen werd daarmee werkelijkheid. Na werkzaam te zijn geweest in de optiekwereld verlangden ze naar een winkel met eigen maatstaven, waarbij er meer tijd kon worden genomen om klanten van dienst te zijn. “Iets extra’s doen voor klanten heeft mij altijd veel voldoening gegeven. Zo werden de recepties bij ons 1- en 2-jarig jubileum bijzonder gewaardeerd, net als dat we minder mobiele klanten thuis ophaalden voor een oogmeting.”

Het mooiste aan het werken in de brillenzaak vindt ze dan ook het contact met de klanten. “Door de jaren ontwikkel je een nauwe band met klanten. Het duurt nog even voordat ik officieel met pensioen ga, maar dat ga ik straks zeker missen. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Ook na het overlijden van René in 2020 heb ik met veel steun van Marcel, Arjanne en Mandy de zaak voort kunnen zetten. Helaas komt daar gezien mijn leeftijd nu een einde aan.”

Op 13 oktober zal Wennekes haar deuren sluiten. Op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober kunnen de laatste bril- en/of lensbestellingen nog opgehaald worden.

Om klanten kennis te laten maken met Bogaerts/Wennekes Optiek wordt zaterdag 4 november van 17.00 tot 19.00 uur een kennismakingsreceptie georganiseerd in de brillenzaak aan de Spoorstraat 2. U bent van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te komen maken.