Afbeelding

Moasland kiest Wilbert Willems als Prins Carnaval

Verenigingen

Het carnavalsvirus is ook in Moasland afgelopen weekend weer toegeslagen. Met een vertrouwde bomvolle zaal werd na een hilarisch opgevoerd toneelspel de nieuwe Prins van Moasland bekendgemaakt: Prins Wilbert d`n urste! Hij wordt het komend jaar bijgestaan door zijn adjudant Jos van Deelen en roepen het jaar samen uit tot het snackjoar!

Wilbert Willems is komend jaar heerser over geheel Moasland, maar in het bijzonder over zijn buurtschap ‘Half Ballegoy’. Hij is getrouwd met Annemiek en hebben samen twee kinderen; Sjors en ex-jeugdprinses Kaatje. In het dagelijks leven is hij verkoper van zaad in de boerenwereld en zorgt hij voor een groeiend gewas. Samen met zijn adjudant wordt er elke vrijdag zeer fanatiek gevoetbald met aansluitend een gezellige 3e helft in het dorpshuis.

Jos is jaren geleden vanuit Wijchen verhuisd naar het Moasland. In het dagelijks leven is hij logistiek coördinator. Hij is samen met zijn vrouw Ineke al vele jaren zeer actief in de carnavalsvereniging, Jos in de raad van elf en Ineke bij de jeugdcommissie. Trots zijn ze op hun drie kinderen: Joost, ex-jeugdprins Thijs en Lisanne als één van de pages.

Waarom het tweetal hun jaar uitroepen tot het snackjoar is simpel. Als het in Balgoij over frikandellen gaat, dan gaat het over Wilbert. Hij is namelijk fervent frikandellenliefhebber. Hij heeft deze liefhebberij overgenomen van zijn vader. Prins Wilbert d`n urste hoopt dan ook dat veel Moaslanders deze liefde tijdens de carnavalsdagen met hem zullen delen.