Activiteit Museum Kasteel Wijchen tijdens eerdere editie Dag van het Kasteel
Activiteit Museum Kasteel Wijchen tijdens eerdere editie Dag van het Kasteel

Zoek het personeel van het Kasteel

Toerisme

Op Tweede Pinksterdag, 29 mei 2023, is het opnieuw tijd voor Dag van het Kasteel. Deze editie van Dag van het Kasteel heeft als thema Upstairs/Downstairs en staat in het teken van het personeel van kastelen en buitenplaatsen. Museum Kasteel Wijchen organiseert op de Dag van het Kasteel een leuke familieactiviteit: zoek het personeel van Kasteel Wijchen. Kinderen maken kans op een leuke prijs.

Een kasteel kon vroeger niet bestaan zonder zijn personeel. Bij middeleeuwse kastelen waren koks, huisbewaarders, stalknechten en poortwachters bijvoorbeeld onmisbaar. Op latere buitenplaatsen waren zij ook onmisbaar maar vond je bijvoorbeeld ook gouvernantes, linnenmeiden, koetsiers, dienstboden, tuinmannen en uiteindelijk ook chauffeurs. Juist de verhalen van deze belangrijke personen zijn echter vaak door de geschiedenis heen verdwenen en vergeten. Daarom zet Dag van het Kasteel deze mensen en hun werk dit jaar in de spotlight.

Zoek het personeel 

Vroeger werkten in Kasteel Wijchen ook allerlei personeelsleden. Denk aan een keukenmeisje, dienstmeisje of een tuinman. Duik tijdens de Dag van het Kasteel in het verleden van Kasteel Wijchen en zoek de verschillende personeelsleden. Ontdek hun verhaal en beantwoord hun vragen. Heb je alle vragen goed beantwoord? Dan maak je kans op een leuke prijs.

Praktische informatie

Het museum is Tweede Pinksterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. De activiteit ‘Zoek het personeel van Kasteel Wijchen’ kan je van 10.30 tot 16.00 uur doen. De activiteit is inbegrepen bij een museumticket. Voor informatie en toegangsprijzen zie www.museumwijchen.nl