Afbeelding
Picasa

Wandel2daagse in Bergharen

Sport

Op zaterdag 16 en zondag 17 september gaat in Bergharen de 10e editie van de Bergharense Wandel2Daagse (W2D) van start. 

Op beide dagen kan worden gewandeld vanaf de Zandloper richting Hernen naar de Hernense molen, Leur en het Leurse bos en weer terug. Dit zijn routes van 6, 10, 15 en 20 km. Men kan ook via de noordkant van Bergharen, langs de Nieuwe en de Oude Wetering, richting Horssen, via de Berg van Bergharen en de Groene Heuvels en weer terug naar de Zandloper. Deze routes zijn ook 6, 10, 15 en 20 km. Combinatie van Zuid en Noord routes is ook mogelijk zodat je wel 40 km kunt wandelen.

Het landschap is zeer afwisselend en gaat gedeeltelijk over zand- en graspaden. Bij de Bergharense W2D wordt aan de wandelaar tijdens de tocht ook informatie over de omgeving gegeven over bijvoorbeeld rijks- en gemeentelijke monumenten en ander interessant, historisch erfgoed en over de aanwezige natuur. Onderweg wordt er een ‘appeltje voor de dorst’ uitgedeeld en je kunt op allerlei vaste plekken even uitrusten of een sanitaire stop maken. Het is wel verstandig zelf eten en drinken mee te nemen en te zorgen voor geschikte (regen) kleding.

Start en finish zijn zowel op zaterdag als zondag bij de Zandloper in Bergharen. De starttijden zijn voor alle afstanden tussen 8.00 en 13.00 uur. De tijd van binnenkomst is voor alle afstanden uiterlijk 16.00 uur. Het inschrijfgeld voor de W2D is 4 euro per persoon. Voor de jeugd onder de 12 jaar is het inschrijfgeld 2 euro. De organisatie hoopt op mooi wandelweer en wenst de deelnemers alvast veel wandelplezier.