Afbeelding

Urnekabinet onthult nieuwe Prins Carnaval

Nieuws

Afgelopen zaterdag was het 11/11, de Elfde van de Elfde waarop steevast het carnavalsseizoen wordt ingeluid met de onthulling van de nieuwe prins.  Het carnavalsseizoen ging deze avond officieel van start en er werd door het Urnekabinet bekendgemaakt dat Prins Fred d’n Urste komend jaar tijdens het Liefdesjoar hier met zijn scepter over zal zwaaien.

De lottokandidaten mochten tijdens de onthulling als ware Cupido’s een liefdespijl afschieten met daarop diverse, positieve boodschappen. Dat mensen en kinderen die gepest zijn er gewoon bij horen en welkom zijn tijdens de carnaval en daarbuiten. Dat je mag zijn wie je wil zijn, ongeacht je kleur of je geaardheid. Dat we respectvol en tolerant met elkaar omgaan. En tot slot één voor de liefde: Liefde voor carnaval en voor elkaar. Deze boodschap wil Prins Fred d’n Urste met zijn gevolg de komende maanden uitdragen. In een interview verderop in deze krant vertelt hij hier meer over.

Het Urnekabinet reikt tijdens deze bekendmaking ook elk jaar het ‘minipumpke’ uit aan een persoon of vereniging die zich op een uitzonderlijke manier inzet voor het Wijchense carnaval. Deze was dit jaar voor de onlangs overleden Ronnie Arts, ofwel DJ Ronnie. “Ronnie was een echte carnavalist en bij iedereen bekend als sfeermaker, om zijn humor en gezelligheid en vanwege zijn DJ-kunsten. Daarnaast was Ronnie ook jarenlang actief betrokken bij de organisatie van het 11/11 spektakel. Het uitreiken van het minipumpke is dan ook een mooi eerbetoon aan deze allemansvriend die enorm gemist wordt!”, aldus het Urnekabinet. In plaats van een daadwerkelijke overhandiging stond het voltallige Urnekabinet op het podium en werd er geen één minuut stilte gehouden maar juist één minuut lang luid geklapt omdat dit veel beter bij Ronnie zou passen.