Burgemeester Helmer onthulde vanochtend de fonkelnieuwe site van dit weekblad
Burgemeester Helmer onthulde vanochtend de fonkelnieuwe site van dit weekblad Wijchens Weekblad Wegwijs

Weekblad Wegwijs lanceert nieuwe website

Nieuws

Wijchens Weekblad Wegwijs voorziet u al meer dan een halve eeuw van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Wijchen via de papieren krant. Sinds 2004 is deze ook online te raadplegen in de vorm van een pdf. Vandaag bereikte dit weekblad wederom een mooie mijlpaal in haar 57-jarige bestaan met het lanceren van een nieuwe website, die past bij de tijd van nu. 

Door Romy Vogel

Burgemeester Helmer wordt vandaag aan de hand van Wijchen Lokaal langs diverse bedrijven in Wijchen rondgeleid. Haar dag begon vanochtend bij Thermen Berendonck. Als tweede op de lijst stond het 112 jaar oude Drukkerij de Kleijn. In het pand van de drukkerij zitten meerdere bedrijven gevestigd, waaronder Kantoorvakhandel Wijchen alsook Wijchens Weekblad Wegwijs, waar zij een inkijkje kreeg in het reilen en zeilen op de redactie. Het bezoek kreeg ook nog een officieel tintje omdat burgemeester Helmer de onthulling mocht verzorgen van de vernieuwde site van de Wegwijs.

Eigenaar Ronnie Reijnen legde uit waarom de site in een nieuw jasje gestoken is. “In deze tijd is er nog steeds volop behoefte aan een papieren krant maar kunnen we ook de digitale media niet voorbijlopen. Wijchens Weekblad Wegwijs vervult een belangrijke functie in het voorzien van informatie die voor alle Wijchenaren belangrijk, leuk of interessant kan zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de digitale gemeentepagina’s die nu apart aan te klikken zijn op de site. We moeten ook stilstaan bij het feit dat de jongere generatie niet meer los gezien kan worden van hun smartphone. Voor deze doelgroep en alle mensen buiten Wijchen die geen krant ontvangen maar wel op de hoogte willen blijven is onze nieuwssite een mooie moderne oplossing. Gaat de papieren krant verdwijnen? Nee, zeker niet. Allerlei onderzoeken, zowel landelijk als lokaal, geven aan dat een papieren weekblad nog steeds het hoogste percentage lezers heeft. Dus voor alle bezorgde Wijchenaren; geen zorgen want de papieren krant blijft gewoon bestaan!”

We hielden u natuurlijk iedere week al op de hoogte met de fysieke krant van het nieuws uit Wijchen, Alverna, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Nederasselt en Niftrik maar vanaf nu kunt u de artikelen ook lezen op onze vernieuwde website. De gemeentepagina’s, de digitale krant en de agenda zijn eveneens via de fonkelnieuwe site te raadplegen. De naam van de website blijft zoals u gewend bent: www.weekblad-wegwijs.nl

Na de openingshandeling kon de burgemeester meteen een blik werpen op de nieuwe site
Directeur Ronnie Reijnen (links) ontving burgemeester Renske Helmer op de redactie