Afbeelding
©Dick Vogelzang

De Kasteeltuin stond weer vol met oldtimers

Cultuur

Ongeveer honderddertig voertuigen vulden de Kasteeltuin tijdens de oude voertuigen dag 2023. Het was een zeer warme dag met auto’s, veel bezoekers en gezellige muziek. De dag begon met een rondrit en werd afgesloten met de prijsuitreiking.

Door Romy Vogel

Klassieke auto’s, motoren en zelfs vrachtwagens uit de jaren 20 tot en met 80 stonden te pronken voor het publiek in de Kasteeltuin afgelopen zondag. De organisatie was er al vroeg bij deze ochtend en zo ook al een paar voertuigen. Zo kwamen de eerste klassiekers rond de klok van 10.00 het terrein opgereden. 

Rond 11.30 vertrokken de deelnemers voor een ritje richting Groesbeek om rond een uur of 15.00 terug te keren in Wijchen, waar de voertuigen weer keurig op jaartal in een zestal categorieën werden opgesteld en gekeurd door het publiek. Helaas ging het parkeren niet bij iedereen goed. Zo had de eigenaar van zijn Barkas schade aan zijn auto opgelopen toen hij achteruit parkeerde. 

De keuring voor de publieksprijs werd al eerder gedaan. Dit was de eerste keer dat het publiek mocht bepalen welke voertuigen er een prijs verdiende. Maar liefst zeven eigenaren van hun klassieker mochten een prijs in handen nemen. Burgemeester Renske Helmer mocht de beker en motorolie aan de winnaars overhandigen. 

In de tussentijd speelde de band SEM Rock ‘n Roll muziek. In de buurt van het podium stonden ook wagens uit deze periode: veelal grote Amerikaanse wagens waaronder een knalroze Cadillac uit 1950. De roze Amerikaan is veertien jaar geleden geïmporteerd uit Amerika door Nica en Winfred de Gooijer. “We hebben in totaal zeven oldtimers thuis staan die we zelf hebben opgeknapt. Toch is dit een bijzondere auto, want er zijn maar vijf van dit soort auto’s die gemaakt zijn met vijf deuren. Daarnaast heeft de auto natuurlijk een opvallende kleur dus mensen zwaaien vaak naar ons als we onderweg zijn. We vinden het dan ook heel erg leuk om ieder jaar hier in Wijchen te staan.” 

Normaal gesproken wordt dit jaarlijkse evenement georganiseerd door Kees Reijers, maar vanwege persoonlijke redenen lukte dat niet dit jaar. Zijn nichtjes Eline en Judí Willems hebben dit daarom voor deze 19e editie opgepakt. Toch kon Kees even aanwezig zijn en genieten van deze mooie dag. Hij is dan ook trots op zijn nichtjes dat zij dit konden oppakken en was dankbaar dat er weer zo veel mensen meededen aan het evenement. Volgend jaar zal de 20ste editie plaatsvinden. Of dit een speciale editie wordt, is nog even afwachten.

Meer foto’s van de Oude Voertuigendag vind je hier

Afbeelding
V.l.n.r.: Eline Willems, Kees Reijers en Judí Willems
Nica en Winfred de Gooijer met hun roze Cadillac