Tijdens de vorige editie was de tent drie dagen uitverkocht
Tijdens de vorige editie was de tent drie dagen uitverkocht

Kermis Bergharen belooft weer een gezellig feest te worden

Cultuur

Traditiegetrouw wordt het kermisseizoen gestart in Bergharen tijdens het Pinksterweekend. Na drie uitverkochte dagen in 2022 heeft iedereen er weer heel veel zin in om er minstens zo’n gezellig feestje van te gaan maken. 

De attracties zullen vanaf zaterdag 27 mei vanaf 14.00 uur geopend zijn. Naast de oliebollenkraam en de suikerspinnen zullen de meeste vertrouwde attracties zoals de draaimolen, gokautomaten en de schiettent weer present zijn. Ondanks heel veel moeite is het niet gelukt een beschikbare bank- of botsauto’s te vinden. Dat is met name voor de jeugd een gemis. Hiervoor in de plaats zijn er op zaterdag en zondag wel extra attracties voor de jongste jeugd georganiseerd. Zij kunnen op de opblaasbare klimvuurtoren laten zien hoe behendig ze zijn. Bij de kop van Jut kunnen ze juist laten zien hoe sterk ze zijn. Ook voor de volwassen is er een kop van Jut. Vrijwilligers van diverse verenigingen begeleiden deze extra activiteiten.

Dezelfde avond kan men terecht in de feesttent bij café ’t Trefpunt waar komen weekend diverse landelijk bekende bands en artiesten zullen optreden. Q-Music zal het kermisfeest in de tent inluiden. Het populaire radiostation staat met Q-Music – The Party inclusief het foute uur garant voor een super gezellige avond waar alles kan en alles mag. Feesten, dansen en zingen op de muziek die zo fout is dat het weer goed is. De Q-Music DJ’s zullen er een onvergetelijke party van maken. Het publiek kan via smartphone stemmen op de te draaien muziek.

Zaterdagavond komt de coverband MmoozZ weer terug naar Bergharen. De creativiteit van de band, naast en op het podium, is uniek. Met de NXT LVL Tour en een totaal nieuw podiumdesign blijft MmoozZ zich steeds weer opnieuw uitvinden. NXT LVL neemt je mee op een reis van ca. 3 uur. Een show met hits waarvan je het bestaan bent vergeten tot en met de hit die je gisteren voor het eerst op de radio hoorde.

DJ Ronnie heeft DJ Koen aangewezen als zijn plaatsvervanger. DJ Koen zal er op 28 mei bij zijn.

En dan is er natuurlijk op maandag 2e Pinksterdag het matinee. In de feesttent speelt Summerland – dé matinee-band-bij-uitstek – zodat er door jong en oud gedanst kan worden. Daarnaast is er een gastoptreden van Jan Biggel. Zijn welbekende nummers als ‘Ons moeder zeej nog’ en ‘Ha’k jou maar nooit gekend’ zal hij zeker laten horen. Ook DJ Koen gaat deze dag opnieuw zijn gang, dus dan zal het zeker een groot feest worden.
Op dinsdag 30 mei kan iedereen nog een laatste dagje terecht bij de attracties.

De voorverkoop is reeds gestart in café ’t Trefpunt. Ook online zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Deurverkoop is nog mogelijk tenzij de tickets online zijn uitverkocht. Online bestellen kan via deze link