Afbeelding

Zilveren Draagspeld voor Piet Zwinkels

Algemeen

Woensdagavond 27 maart kreeg Piet Zwinkels uit Wijchen de Zilveren Draagspeld vanwege zijn verdiensten voor het Wijchense sport- en cultuurleven. Burgemeester Renske Helmer-Englebert reikte deze aan hem uit in ’t Mozaïek. 

Piet Zwinkels laat een groot maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel zien. Naast een drukke baan is hij sinds 1994 actief als vrijwilliger, in veel verschillende posities. Hij was bijvoorbeeld lid van de medezeggenschapsraad basisschool ’t Kraaiennest, trainer bij sc Woezik en organiseerde bij Grootven toernooien. En niet te vergeten ook voorzitter van bestuur Stichting multicultureel centrum ’t Mozaïek en vrijwilliger bij vluchtelingenwerk Wijchen. Daarnaast is hij nu secretaris van de landelijke Stichting Effecten Groeiremming en energiecoach.

Hij heeft veel kennis van projectorganisatie en bijzonder veel belangstelling voor hoe processen lopen. Met altijd een scherp oog voor de financiële onderdelen zette hij zich de laatste acht jaar ook sterk in als voorzitter van Stichting Groene Grasvelden. Piet Zwinkels is een graag gezien bestuurder, actief, sociaal en met een grote daadkracht.

Het college van burgemeester en wethouder waardeert zijn inzet enorm en beloont hem met een Zilveren Draagspeld.