Afbeelding

Instaplezing over botanische kunst

Algemeen

Bezoek zondag 7 april de tentoonstelling Gekruid. Pittige verhalen over planten in Museum Kasteel Wijchen en neem deel aan de lezing over botanische kunst door Eline Hoogendijk.

In haar lezing gaat Eline Hoogendijk in op de geschiedenis van de botanische kunst en het belang van het wetenschappelijk verantwoord weergeven van planten. De afbeeldingen werden in eerste instantie gebruikt door artsen en apothekers voor medicinale doeleinden. Later werden botanische tekeningen en aquarellen gebruikt door botanici en voor het samenstellen van bloemencatalogi. Ook nu nog worden botanische tekeningen gemaakt voor wetenschappelijke doeleinden. Verder gaat Eline in op botanisch werk in de hedendaagse kunst.

Al van jongs af aan had Eline interesse in de natuur en botanie (plantkunde). Pas na haar studie en werkzame leven is Eline zich volledig gaan richten op het tekenen en schilderen van planten en bloemen. Tegenwoordig geeft Eline lessen in botanisch tekenen en aquarelleren en maakt zij werk in opdracht.

Praktische informatie
De lezing wordt gehouden op zondag 7 april om 15.00 uur. Deelname aan de lezing inbegrepen bij je entreekaartje. Er is plaats voor 60 deelnemers. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Info: www.museumwijchen.nl