Afbeelding

Project Tussen Kasteel en Wijchens Meer krijgt subsidie

Algemeen

Op 20 november 2023 maakte minister De Jonge bekend welke gemeenten een geldbedrag uit de subsidiepot Startbouwimpuls (SBI) krijgen. Hiermee helpt het rijk gemeenten om snel te starten met het bouwen van woningen. Samen met 144 andere gemeenten profiteert Wijchen mee van deze mogelijkheid. Het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer krijgt een bijdrage van bijna 1,3 miljoen euro.

De SBI geldt voor nieuwbouwprojecten die door de veranderde economische ontwikkelingen, zoals de rentestijgingen en hogere bouwkosten, niet haal- en betaalbaar werden.

Meevaller

Wethouder Geert Gerrits is blij verrast: “Vorige week vertelden wij al dat wij samen met projectontwikkelaar Ter Steege naar oplossingen hebben gezocht om het plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer toch te kunnen laten doorgaan. Daar zijn we in geslaagd zonder in te leveren op de kwaliteit en uitstraling van het plan. Het is heel fijn dat onze inspanningen nu beloond worden door het Rijk. De subsidie van bijna 1,3 miljoen euro is een meevaller die ons heel goed van pas komt. Maar het belangrijkste is dat de woningen, die hard nodig zijn, er nu ook echt gaan komen!” 

Sloop bijna van start

Gemeente Wijchen en projectontwikkelaar Ter Steege hebben enkele nieuwe afspraken gemaakt over de herontwikkeling van het gebied Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Door de aanpassingen kan de uitvoering van het plan ondanks economische tegenwind toch van start. De gemeenteraad beslist 30 november over de financiële kant van deze afspraken. Als de gemeenteraad instemt, starten de eerste zichtbare werkzaamheden nog dit jaar.