V.l.n.r.: Loesan Peters, Bjorn van Raaij en Remon Leijtens
V.l.n.r.: Loesan Peters, Bjorn van Raaij en Remon Leijtens

Studio 024 doneert voetbaltafel

Algemeen

Het Odensehuis Animi Vivire, een ontmoetingscentrum voor (jonge) mensen met dementie en hun naaste(n), kreeg vorige week donderdag een mooi geschenk. Ondernemers Bjorn van Raaij en Remon Leijtens van Studio 024 besloten om het tafelvoetbalspel dat op hun kantoor stond te verstoffen aan het Odensehuis te doneren. 

In het Odensehuis is het gezellig druk afgelopen donderdag. Voor de vaste gasten voelt het inmiddels aan als een huiskamer. Ze komen er voor informatie, een bakje koffie, gezellig samenzijn en/of verschillende activiteiten. Van de pingpongtafel wordt deze middag veel gebruik gemaakt, en daar komt nu dus een voetbaltafel bij.

Bjorn van Raaij van het reclamebureau Studio 024 vertelt over de beweegredenen om de tafel aan het Odensehuis te schenken. “Bij ons op kantoor werd in het begin nog veelvuldig gebruik van gemaakt van de tafel, maar inmiddels staat ‘ie behoorlijk in de weg. De tafel wordt alleen nog aangeraakt als deze in aanmerking komt voor een poetsbeurt. Ik dacht: laten we de tafel aan een stichting of goed doel doneren. Zo heeft een ander er plezier van.” Een kleine zoektocht op het internet bracht de ondernemers bij het Odensehuis.

Oprichtster Loesan Peters is erg blij met de gift: “Eerder hadden we al een voetbaltafel maar die is inmiddels naar Beuningen verhuisd, waar een ander Odensehuis van ons is gevestigd. Voor de mensen is het belangrijk om actief te blijven en zolang mogelijk zelfstandig te functioneren, dit vertraagt het proces van dementie. Vandaar dat we altijd op zoek gaan naar een activiteit die bij iemand past. De voetbaltafel breidt ons aanbod uit en draagt hier dus ook weer aan bij.”