Floor Verhoeven                Foto: Team Hydromotion TU Delft
Floor Verhoeven Foto: Team Hydromotion TU Delft Team Hydromotion TU Delft

Wijchense Floor bouwt in Delft mee aan boot op waterstof

Algemeen

Floor Verhoeven is na haar middelbare schooltijd in Wijchen naar Delft verhuisd om Technische Bestuurskunde te studeren aan de TU Delft. Nu ze daar haar bachelor in heeft gehaald heeft ze een tussenjaar genomen om mee te helpen aan het ambitieuze Hydromotion project van de universiteit.

Door Matthijs Loermans

In dit project komen studenten vanuit verschillende disciplines samen om te werken aan een boot op duurzame waterstofenergie. In haar huidige rol is Floor exposure coördinator. “Daarin ben ik vooral bezig met het project communiceren naar de buitenwereld. Het is natuurlijk een technisch ingewikkeld verhaal en we willen het zo begrijpelijk mogelijk maken. Een schakel tussen de techniek en de wijde wereld. Het is heel leuk om de technische aspecten zo begrijpelijk mogelijk te maken en iedereen op de hoogte te houden van ons project. Mijn studie Technische Bestuurskunde gaat ook heel erg over hoe je die ingewikkelde techniek kan inzetten voor een betere samenleving. Je krijgt natuurlijk alle bètavakken en de materie die daarbij hoort maar ook vakken als bijvoorbeeld Recht en vakken die uitleggen hoe je echt impact kan maken. Als exposure coördinator van Team Hydromotion ben ik verantwoordelijk voor alle sociale media en de evenementen die wij als team organiseren.”

Het team deed afgelopen zomer mee aan een internationale race in Monaco. De zogeheten Monaco Energy Boat Challenge. Dat was niet zonder succes, Floor en haar team werden wereldkampioen: “Wij waren de enige boot op waterstof in onze klasse en daarmee hebben we gewonnen!”, aldus een trotse Floor. Daarmee werd het direct tijd voor een volgende uitdaging voor het team. “Omdat we hebben gewonnen begonnen we gelijk te kijken naar wat de volgende stap moest zijn. Daarin zijn we uitgekomen op een reis met onze boot naar het Verenigd Koninkrijk. Zo willen we laten zien dat deze duurzame energie en innovatieve techniek in het dagelijks leven te gebruiken is. We willen in het team allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en de maritieme industrie aansporen waterstof in te zetten als energiebron.” Als deze reis slaagt is het team daarmee de eerste die ooit de Noordzee oversteekt met een boot die volledig op waterstof vaart. 

Tot slot zijn we natuurlijk ook nog even benieuwd hoe het haar bevalt om Wijchen te verruilen voor Delft: “Heel goed! Een leuke stad met leuke mensen. Kleinschalig maar wel een stad, het heeft soms wel wat van het dorpelijke van Wijchen weg, dat spreekt me erg aan.”