Leah van Hall van Meervoormekaar
Leah van Hall van Meervoormekaar

Cadeaubon voor jonge mantelzorgers

Algemeen

Van 1 tot en met 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorgers. Tijdens deze week is er extra aandacht voor kinderen en jongeren die regelmatig zorgen voor iemand in hun omgeving. Ook in Wijchen wordt hier door MeerVoormekaar extra aandacht aan besteed.

Een jonge mantelzorger is iemand die nog jong is en extra (zorg)taken heeft of regelmatig zorgt voor iemand in zijn of haar omgeving. Een jonge mantelzorger groeit vaak op met een ziek gezinslid of heeft zorgen om iemand die dichtbij je staat met een beperking, psychische kwetsbaarheid of anderszins.

Dat je voor iemand anders zorgt, kan als vanzelfsprekend worden ervaren, maar MeerVoormekaar vindt van niet. Daarom delen vrijwilligers van de welzijnsorganisatie op vrijdag 2 juni en dinsdag 6 juni tussen 15.30 en 17.30 uur in de bibliotheek van Wijchen een vrij te besteden cadeaubon t.w.v. 25 euro uit aan jonge mantelzorgers. Twee medewerkers zitten hier klaar om een praatje te maken en de verdiende cadeaubon uit te delen.

Ben of ken jij iemand in jouw omgeving die jonge mantelzorger is? Kom langs. De oproep geldt voor alle jonge mantelzorgers tussen de 7 en 30 jaar. Bij vragen kun je een mail sturen naar Noor Jansen: n.jansen@meervoormekaar.nl 

Noor Jansen van welzijnsorganisatie Meervoormekaar