Vorig jaar werden de docenten Noëlle van de Water en Job Gielen en locatiedirecteur Jeroen Roufs bevrijd
Vorig jaar werden de docenten Noëlle van de Water en Job Gielen en locatiedirecteur Jeroen Roufs bevrijd ©WWW

Wijchens Warmste Week editie 2023 van start

Algemeen

Deze week is de vijfde editie van de Wijchens Warmste Week. Tijdens deze week zamelen de eerste-, tweede-, en derdejaarsleerlingen van het Maaswaal College locatie Oosterweg geld in voor het goede doel. Op vrijdag 2 juni tussen 14.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om het Wijchens Warmste Festival te bezoeken en getuige te zijn van de ontknoping. 

In de weken voorafgaand aan de Wijchens Warmste Week verzinnen de leerlingen zelf inzamelacties. Van grasmaaien tot boodschappenservice: alles om de sponsorkaart zo vol mogelijk te krijgen. Tijdens deze week zijn er veel lessen en activiteiten rondom het goede doel en kan er nog extra ingezameld worden. Ook dit jaar gaan er drie docenten drie dagen in ‘Wijchens Warmste Woning’ om vervolgens op vrijdag 2 juni tijdens het Wijchens Warmste Festival feestelijk bevrijd te worden. Op donderdag 1 juni mogen honderd leerlingen met de hoogste opbrengst op school blijven ‘slapen’.

Op het Wijchens Warmste Festival zelf is veel te doen, te zien, te proeven en te kopen. Leerlingen hebben leuke en lekkere dingen gemaakt en ook hiervan gaat de gehele opbrengst naar het goede doel.

Het goede doel van 2023 is Amnesty International. Deze organisatie zet zich in voor mensenrechten, vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid. De vorige editie van de Wijchens Warmste Week leverde circa 12.000 euro op voor giro 555. De school hoopt dit jaar op net zo’n of nog betere opbrengst.